Mainos
Päräyttävän kovan Steam Next Fest -demon tarjonnut Enshrouded on vihdoin putkahtanut Steamin Early Accessin kirjoon ja hintaakin pelillä on kohtuulliset 30 euroa. Viikonlopun peliä tahkoneena on fiilis ristiriitainen. Demo-mietteet pääset lukemaan tästä.

Ei, Enshroudedissa ei ole edelleenkään mitään suoranaista vikaa. Peli tuntuu yhä yllättävän kiillotetulta ja omaan silmään se näyttääkin paremmalta kuin demo, mutta samaan aikaan päällimmäinen tunne on Early Accessin puutteet vs. sen julkaisuversio.

Kannattaako pelistä pulittaa nyt oletettu täysi hinta vai olisiko suosiolla fiksumpaa odottaa, että se tunnettu kehitys kehittyy?

Mainos

Voit myös kuunnella ennakon audioversiona tästä:

Hiomaton timantti

Teknisesti on selvää että optimointia tarvitaan vielä. Ruudunpäivitys tuntuu lagaavan ilman mitään syytä, etenkin syvemmälle shroud-sumuun vaeltaessa. Kontrolleissa paistaa hiomattomuus, vaikka ne ajavatkin asiansa niin seikkaillessa kuin rakennellessakin.

Enshrouded tarjoilee jo nyt enemmän ja parempaa kuin moni muu selviytymispeli, mutta samaan aikaan haluan päästä pelaamaan tätä timanttia kun se on hiottu ja kiillotettu – en hiomattomana. Toki tässä painaa se, että itse en pysty enää uhraamaan aikaa toiselle läpipeluulle, joten kynnys aloittaa peli alusta julkaisuversion kohdalla on liian iso.

On myös hyvä ottaa huomioon, että vaikka moninpeli on jo tarjolla, on moninpelien muodostamisen vaihtoehdot hyvin rajatut ja Enshrouded mainostaakin serverin vuokraamista moninpelivalikossa. Omistettuja servereitä ei ainakaan siis toistaiseksi ole saatavilla ja seikkailukehitys on lukittu pelimaailman omistajan profiiliin.

Taistelut tuntuvat vielä hyvin keskinkertaiselta eivätkä varusteet tunnu erilaisilta. Inventaarion hallinta on edelleen alkutekijöissään ja pelaajan ”elämää parantavia” helpotuksia ei juurikaan vielä ole, vaan kaikki on vähän kankeaa ja haastavaa.

Annetaan vielä hautua hetki

Enshrouded ei vielä ole Valheimin kaataja, mutta haastajan housut sillä on jalassa. Kannattaako se ostaa jo nyt? Ehdottomasti, jos aikaa on, ja mahdollinen alusta aloittaminen myöhemmin ei pelota.

Jos kuitenkin aikaa on vain rajatusti ja pelin pelaaminen pelikehityksen sekä palautenäkökulmasta ei kiinnosta, on Enshrouded peli jota kannattaa vielä odottaa. Matka on vasta alussa.

Mainos