Mainos
Enshrouded – nyt on verhot avattu, eli toisin sanoen: ei helvetti milloin tätä herqqua saa lisää?

Enshrouded on selviytymispelien uusinta kastia, joka haastaa röyhkeästi Valheimin ja muun pularakentelugenren kärkijoukon.

Osana Steamin loistavaa Next Festiä pelaajille annettiin mahdollisuus tutustua tähän avoimenmaailman seikkailuun kahdeksan tunnin ajan. Voihan veljet sekä siskot, tämä herkku loppui kesken aivan liian nopeasti.

Mainos

Enshrouded antaa pelaajille mahdollisuuden yhdessä rakentaa tukikohtia, kehittää ja parantaa varusteita, tutkia äärimmäisen tunnelmallisia ja oikeasti ahdistavia sijainteja. Osassa leijuvat kiroukset verhoten taakseen aarteita ja yllätyksiä, toisaalla taas odottavat uskomattoman maisemat jotka kutsuvat tutkimaan niiden kätkemiä mysteerejä.

Kaikki tuntuu aloitusalueen osalta jo nyt niin kiillotetulta, että ei ikinä voisi uskoa pelin olevan vasta tulossa Early Accessiin. En edes osaa kuvitella, mitä kaikkea on vielä luvassa laajemman pelimaailman tuomien mahdollisuuksien lomasta.

Enshroudedissa pelikehittäjä Keen Gamesin mukaan kohtaavat Zelda ja Valheim. Allekirjoitan tämän 100 %. Se mahdollistaa luovuuden niin tutkimisessa kuin rakentelussakin. Mukana olevat puzzlet ja avoin maailma tuntuvat etäisen tutuilta ja sen taistelut muistuttavat myös tuovat mieleen edellä mainitut.

Henkilökohtaisesti parasta on sen selviytymismekaniikan armollisuus; ruoka on bonus, ei pakko. Stamina ei kulu luonnotonta vauhtia vaikka vaatiikin seuraamista.

Pelaaja voi rekrytoida muun alan ammattilaisia kyläänsä, rakennella varusteita kuten liitimiä ja tarttumakoukkuja ja viljellä viljaa seikkailun ohessa. Tasapaino rakentelun ja seikkailun välillä tuntuu juuri niin hyvältä, että jokaiselle on varmasti luvassa riittävästi omaan makuun sisältöä.

On myös pakko hehkuttaa esimerkiksi varusteiden korjaamista, jossa Valheim tekee tästäkin työn, vaatii Enshrouded vain pajan ja klikkauksen. Aikaa jää oikeasti muuhunkin kuin hampaiden kiristelyyn ja se tuntuu todella palkitsevalta.

Hahmonkehitys näyttää nyt jo myös potentiaaliaan, sillä monisäikeiset taitopolut sekä alati karttuva ja kehittyvä arsenaali houkuttelee monipuoliseen kokeiluun. Aikarajoitteen johdosta tuntuu siltä, kuin näistäkin olisi vain raapaissut pintaa.

Enshrouded tekee jo nyt selväksi sen, että se aikoo todella haastaa Valheimin kruunun tämän genren osalta. Taistelumekaniikka tuntuu paremmalta ja sen geneerinen fantasiamaailma tarjoaa mukavaa vaihtelua Valhallan jälkeen.

Jokaisen selviytymisrakentelun ystävän kannattaa ehdottomasti laittaa peli seurantaan Steamissa, ellei se jo ole toivelistalla. Haluan tätä lisää, nyt ja heti kiitos.

Mainos