Mainos
Rockstar Gamesin väitetään antaneen tekijänoikeudellisia huomautuksia alkuperäisen Grand Theft Auto -kehittäjän Mike Daillyn kahdesta videosta, joissa hän esitteli vanhaa kehitysmateriaalia.

Twitterissä kehittäjä, joka oli yksi DMA Designin (nyk. Rockstar North) perustajista, sanoi:

– Rockstar on näköjään taas täydessä vittuilumoodissa ja antaa copyright strikeja kaikille löytämilleen GTA-videoille – mukaan lukien molemmille prototyyppivideoilleni. Nyt he siis yrittävät estää kaiken julkaisun kenenkään peliin liittyvästä työstä – ja kaikesta vanhasta kehityskuvamateriaalista, Dailly sihisee.

Mainos

Kyseisellä prototyyppivideolla esiteltiin yksi GTA:n alkuperäisistä rakennelmista, joka luotiin 90-luvun puolivälissä, jolloin Dundeessa sijaitseva DMA Designs oli vielä tunnetuin Lemming’s-peleistään.

GTA:n luomiseen liittyvä kehitysdokumentaatiot ovat harvinaista, mutta useat alkuperäiset kehittäjät, jotka työskentelivät DMA:lla pelisarjan alkuaikoina, ovat viime vuosina julkaisseet joitakin kehitysvideoita kulissien takaa.

Entäpä GTA 6?

Grand Theft Auto 6 sijoittuu Miamiin perustuvalle alueelle, ja siinä saattaa olla naispuolinen pelattava hahmo, on väitetty.

Bloomberg kertoo, että peli, jonka kehittäminen on sen mukaan alkanut joskus vuonna 2014, on ”ainakin kahden vuoden päässä”.

Viime kuussa eräs Rockstarin sisäpiiriläinen, joka on aiemmin vuotanut tarkasti tietoja yhtiön peleistä, väitti, että GTA IV:n ja Red Dead Redemptionin remasterit ”olivat pöydällä muutama vuosi sitten”, mutta niitä ei enää suunnitella.

Kotaku vahvisti myöhemmin väitteet. Rockstarin suunnitelmista tietäviin lähteisiin vedoten se sanoi, että studio on – ainakin väliaikaisesti – hylännyt remasterit keskittyäkseen täysin GTA 6:een.

Mainos