Vanessa Grasse tähdittää turkulaista murahaiskauhua.
Mainos

Turkulainen tuotantoyhtiö ROGER! Pictures on aloittanut Cinemawaren 80-luvun hittipeliin pohjautuvan IT CAME FROM THE DESERT -elokuvan kuvaukset, jotka siirtyivät juuri Espanjan aavikoilta Turkuun.

ROGER! Pictures Oy on turkulainen tuotantoyhtiö, joka kehittää ja tuottaa genre-elokuvia kansainvälisille markkinoille. Yhtiön perustivat vuonna 2013 tuottaja Teemu Virta (Ella ja Kaverit 2 – Paterock), ohjaaja Marko Mäkilaakso (War of the Dead, Ella ja Kaverit 2 – Paterock) sekä executive tuottaja Tero Kaukomaa (Iron Sky, Iron Sky: The Coming Race, 8-Pallo).

Marko Mäkilaakson ohjaaman elokuvan pääroolissa nähdään tulevan Leatherface-elokuvan tähti Vanessa Grasse. Hänen rinnallaan näyttelevät mm. Alex Mills (Man with a plan), Harry Lister Smith (War & Peace, Joe Wright’s Pan) sekä Mark Arnold (Teen Wolf).

Mainos

Elokuva on Hank WooninTrent Haagan ja Marko Mäkilaakson käsikirjoittama englanninkielinen toiminta-kauhu-komedia, jossa jättiläismuurahaiset pääsevät valloilleen New Mexicon aavikolla. Elokuva on itsenäinen jatko-osa Desert-pelien luomalle maailmalle ja Roger! tuottaa sen yhteistyössä brittiläisen Alliance Media Partnersin ja suomalaisen Bufo Oy:n kanssa. Elokuva on ensimmäinen turkulaisen yhtiön tuottama pitkä elokuva.

– Olemme muutaman vuoden ajan kehittäneet tuotantoja, joista IT CAME FROM THE DESERT lähti ensimmäisenä tuotantoon. New Mexicoon sijoittuvaan elokuvaan tarvittiin aavikkoa, joten kuvasimme nämä osuudet Espanjassa, samoissa maisemissa, joissa esimerkiksi Clint Eastwoodin “Hyvät, Pahat ja Rumat” ja lukuisia muita klassikkoelokuvia on kuvattu. Espanja osuuden jälkeen jatkamme nyt kuvauksia Turun seudulla, jossa tukena ja rahoittajana on ollut Länsi-Suomen elokuvakomissio. Paikallisena elokuvatuottajana on hienoa ollut nähdä miten Turusta on tullut merkittävä elokuvakaupunki, elokuvan tuottaja Teemu Virta kertoo.

Elokuvakomissaari Teija Ranisen mielestä on upeaa olla todistamassa ensimmäisen turkulaisen pitkän elokuvatuotannon kuvauksia.

– Turussa on paljon hyviä tuotantoyhtiöitä, jotka alkavat olla siinä kohdassa yrityksen kehityskaarta, että omia suurempia tuotantoja aletaan tehdä. Tämä on nyt ensimmäinen niistä.

Elokuvan maailmanlaajuisesta myynnistä vastaa kanadalainen Raven Banner. Levitysoikeuksia on ennakkomyyty Berliinin ja Cannesin elokuvafestivaaleilla jo yli 15 maahan. Elokuva tuottajina toimivat Teemu Virta ja Bob Portal ja executive tuottajana Iron Sky -tuottaja Tero Kaukomaa.

 

Mainos
Edellinen artikkeliLaitearvostelu: Martius-pelikuulokkeet
Seuraava artikkeliPeliarvostelu: Here They Lie