Mainos
Uutisjulkaisu Wired sai haastateltavakseen Sonyn Mark Cernyn. Kaikeksi yllätykseksi Cerny paljasti ensimmäiset uudet tiedot tulevasta PlayStation 5 -konsolista.

Cerny ei paljastanut mahdottomia yksityiskohtia, mutta riittävästi kuitenkin, jotta pelaajien mielenkiinto saadaan laukalle.

Tuleva PlayStation 5 -konsoli ottaa opikseen Xboxilta ja toimii täysin taaksepäinyhteensopivasti PS4- ja PSVR-pelien kanssa. Kaikki edellisen polven pelit siis tulevat toimimaan myös PS5:llä.

Mainos

Konehuoneessa rullaa AMD:n kolmannen sukupolven Ryzen-prosessori yhdessä säteenseurantaa tukevan Navi-näytönojaimen kanssa. Konsolin luvataan kykenevän myös 8K-resoluutioon.

Kiintolevynä toimii astetta nopeampi SSD-levy, joka tarkoittaa nopeampia latausaikoja ja tekstuurien vaihtumisnopeuksia.

Kaiken lisäksi PS5 omaa vielä optisen aseman, joten täysin digitaaliseen pelaamiseen ei ole syytä varautua. Samoin DVD- ja BD-levyjen toistoille on täten tarjolla tuki.

Tuleva PlayStation 5 -konsoli ei missään tapauksessa ole vuoden 2019 julkaisuagendalla. Cerny ei myöskään paljastanut, milloin julkaisua on kaavailtu.

 

Mainos
LÄHDEWired
Edellinen artikkeliUusi LEGO Star Wars -peli on tuotannossa: ”kunnianhimoinen projekti”
Seuraava artikkeliTäysin digitaalinen Xbox One S saapuu Suomeen toukokuussa