Ensitunnustelussa Zero Caliber VR – Onko tässä vuoden paras VR-fps-räiskintä?

Mainos
Call of Duty – ja Battlefield-pelit ovat loistaneet niin PC:llä kuin konsoleillakin vuosia, mutta hyviä sotapelejä ei olla nähty virtuaalitodellisuudessa vielä montakaan – jos yhtään. Zero Caliber VR yrittää tuoda CoD:n ja Bäfän VR-maailmaan.

Oheisessa videossa otamme ensiaskeleet Zero Caliber VR -peliin.

Ensin pelaaja heitetään tukikohdan harjoitteluradalle, jonka selvitettyä pelaajat päästetään moninpeliyhteistyönä muutamaan erilaiseen karttaan.

Mainos

Kartoissa edetään Battlefield-pelien ja Insurgency: Sandstorm -pelin tyylisesti checkpointilta checkpointille, jossa vastustajia teloitetaan vähin ammuksin. Mikä parasta, karttoja on useita, ne ovat monipuolisen näköisiä ja kiinnostavia.

Asevalikoima on yllättävän suuri ja kaikkia voi muokata lisävarustein. Lisävarusteita ostetaan pelin sisäisellä rahalla, jota saa suorittamalla tehtäviä. Tehtäviä voi joko pelata yksin tietokonesolttujen kanssa tai cooppina, joko ystävien tai random-pelaajien kanssa.

Peli on aluksi yllättävän haastava. Ampuminen omaa vartaloa käyttäen on huomattavasti kömpelömpää kuin hiirellä ja näppiksellä sotiminen. Jo pienikin pelisessio saa aikaan valtavan soijan jolloin hikeä puskee otsasta ja persvaosta.

Peli vaatii myös hyvää VR-sietokykyä. Mikäli omasta VR-pelaamisesta on tovi aikaa, kannattaa aloittaa iisisti pienissä sessoiossa. Jo vartissa saa päänsä pyörälle ja vatsalaukun kuplimaan.

Zero Caliber VR on Respawnin toimituksen testien perusteella helposti yksi parhaimpia VR-räiskintöjä tähän mennessä. Jos suunta VR-räiskintöjen suhteen on tämä, olemme menossa oikeaan suuntaan.

Oheinen pelivideo on tallennettu HTC Vivellä. Pelin voi hankkia itselleen Steamista n. 25 euron hintaan.

Mainos