Mainos
Uuden Battlefield-pelin entinen ohjaaja on kritisoinut EA:ta sen jälkeen, kun hän hiljattain jätti yhtiön ja näki perustamansa studion suljettavan.

Marcus Lehto, joka oli mukana luomassa Halo-sarjaa Bungiella, perusti Seattlessa toimivan Electronic Artsin studion Ridgeline Gamesin vuonna 2021.

Ridgelinessä Lehto ohjasi uutta yksinpelattavaa Battlefield-peliä. Hän kuitenkin jätti studion epäselvissä olosuhteissa viime kuussa, ja pian sen jälkeen EA vahvisti sulkeneensa Ridgeline Gamesin kokonaan.

Mainos

Perjantaina Lehto kommentoi kokemusta X:ssä kirjoittaen: ”En ole sanonut paljon täällä, koska minulla ei ole mitään positiivista sanottavaa EA:sta, äskettäisestä lähdöstäni ja siitä, miten niin monet, mukaan lukien tiimini, kärsivät alan laajamittaisten irtisanomisten takia.”

Pelisuunnittelija tykkäsi sitten fanien vastauksista, mukaan lukien eräässä viestissä EA:ta kutsuttiin ”yritysten ahneuden ruumiillistumaksi”.

Viime kuussa julkaistussa lausunnossa, joka julkaistiin samalla, kun ilmoitettiin lähes 700:sta koko yrityksen laajuisesta irtisanomisesta, EA Entertainmentin johtaja Laura Miele vahvisti, että Ridgeline olisi nyt ”lopettamassa”.

Osa henkilökunnasta siirtyisi Los Angelesissa sijaitsevaan Ripple Effectiin, joka työskentelee Battlefield-sarjan tulevan moninpelikokemuksen parissa, johtaja väitti.

Criterion Games – viimeisimpien Need for Speed -pelien takana oleva studio – valvoo nyt Battlefield-yksinpeliprojektia.

– Marcus Lehto teki hiljattain henkilökohtaisen päätöksen jättää projekti. Varmistaaksemme, että työmme jatkuu keskeytyksettä, nimitimme välittömästi Criterionin johdon valvomaan yksinpelityötämme. Osana tätä muutosta lakkautamme Ridgelinen itsenäisenä studiona Seattlessa, ja osa tiimin jäsenistä siirtyy Ripple Effectiin. He jatkavat työskentelyä DICE:n, Ripplen ja Criterionin tiimien kanssa seuraavan Battlefield-kokemuksen rakentamisessa, Miele tiedotti.

Mainos