Mainos
Epic Gamesin mukaan Epic Games Store ei ole vieläkään kannattava.

Näin sanoi Epic Games Storen toimitusjohtaja Steve Allison todistajanaitiossa maanantaina Fortnite-valmistajan ja Googlen välisen kilpailuoikeudenkäynnin avauspäivänä.

Hänen mukaansa Epic Games Storen tavoitteena on edelleen kasvu, The Verge kertoo.

Mainos

Epic lanseerasi PC-pelien markkinapaikkansa joulukuussa 2018 kilpailijaksi Valven hallitsevalle Steam-alustalle.

Yrittäessään vallata markkinaosuutta Epic tarjosi pelintekijöille Steamia avokätisempää tulonjakoa, jossa 88 prosenttia myynnistä menee kehittäjälle ja 12 prosenttia Epicille.

Valve on perinteisesti ottanut 30 prosentin osuuden pelien myynnistä Steamissa, mutta vuonna 2018 se otti käyttöön tulonjakoporrastusjärjestelmän, joka tarjoaa kehittäjille enemmän, jos heidän pelinsä saavuttavat tietyt myyntikynnykset.

Epic on myös käyttänyt paljon rahaa kolmansien osapuolten tärkeiden ajoitettujen yksinoikeusjulkaisujen varmistamiseen ja sijoittanut miljoonia viikoittaisiin ilmaispelien jakoihin.

Elokuussa se ilmoitti uudesta Epic Games Store -yksinoikeusjärjestelmästä.

Epic First Run -ohjelman ansiosta kaikenkokoiset kehittäjät voivat saada 100 prosenttia tuloista, jos he suostuvat tekemään pelistään yksinoikeuden Epic Games Storeen kuuden kuukauden ajaksi.

Lokakuussa julkistettiin toinen Epic Games Store -ohjelma, jonka mukaan kehittäjät saavat 100 prosentin tulo-osuuden ensimmäisten kuuden kuukauden ajan tuomalla vanhempia pelinsä markkinoille.

Edellisessä kuussa Epic ilmoitti suunnitelmista irtisanoa noin 830 työntekijää eli 16 prosenttia koko henkilöstöstään.

Yritys nosti Fortniten V-buckien ja joidenkin oikean rahan sisältöpakettien hintaa viime kuussa, ja se alkaa ensi vuonna periä maksua Unreal Enginen käytöstä videopelien kehittämisen ulkopuolella.

Säästötoimia on siis vielä jäljellä, joten pelaajien ei ole syytä vielä huolestua siitä, että koko palvelu menee nurin. Jos näin kävisi, kaikki pelaajien ostamat ja lunastamat pelit häviäisivät digipalvelun konkurssin myötä.

Mainos