Mainos
Fortnite-pelin kehittäjä Epic Games yrittää vallata pc-pelimarkkinoita yhä suuremmin itselleen Epic Games Storensa avulla.

Epic Games Store houkuttelee pelivalmistajia isolla rahalla sekä pienillä komissioilla siirtämään pelinsä Steamista, Uplaysta ja muista isommista alustoista Epic Games Store -yksinoikeuspeleiksi. Näin on tapahtunut mm. suomalaiselle Control-pelille, WRC 8:lle, Metro: Exodusille ja tulevalle Borderlands 3 -pelillekin.

Osa Epic Games Store -eksklusiiveista on Epic Games Storen yksinoikeustapauksia vain tietyn ajan, jonka jälkeen ne siirtyvät myös Steamiin. Osa jää pysyvästi vain Epic Games Storen valikoimiin.

Mainos

Steamin kehitääjä Valve on pysynyt strategisesti asiasta hiljaa, vaikka pelaajat kiroilevatkin keskeneräistä Epic Games Storea. Epic Games Storessa ei ole mm. saavutuksia, eikä alusta kartoita pelattuja tuntimääriä. Samoin kirjasto bugittaa ja saattaa kadottaa pelitallennustiedostoja.

Steam on ärähtänyt Epic Games Store -kikkailusta vain kerran. Tämä tapahtui Metro: Exodus -pelin julkaisun aikaan, kun Steam mainitsi äkillisen suunnanmuutoksen olevan epäreilu Metro: Exodus -pelin ennakkotilaajille. Peliä ennakko-ostettiin Steamiin kohtalaisen paljon, mutta pelin kehittäjä päättikin viime hetkellä ennen julkaisua ottaa Epic Games Storen syötin vastaan ja tarttua yksinoikeusonkeen.

Valvelta kerrotaan, etteivät he ota enää kantaa Epic Games Storen toimintaan, sillä Valvella halutaan pitää pelaajat tyytyväisinä Steamissa eikä huudella vieraisiin pöytiin.

– Kenenkään tukkaa ei haluta sytyttää tuleen, Valvelta vastataan.