Mainos
Kun voittoa tavoitteleva liiketoiminta ei kannata, se suljetaan. Google Stadia ei ole vielä kokonaan säpissä, mutta melko varmasti niin käy, ellei pelaajamäärät äkisti kasva.

Asia nousi tapetille Epic Games vs. Apple -oikeustaistelussa, jossa Epic Gamesin toimitusjohtajalta, Tim Sweeneylta kysyttiin, onko Google Stadialta edustajaa paikalla.

Tuomari keskeytti Sweeneyn, ettei tämä saisi kertoa siihen tarkkaa vastausta, sillä se on salassapitosopimuksen alainen asia.

Mainos

Niinpä Sweeney vastasi ympäripyöreästi kysymykseen:

– Ymmärrykseni mukaan Google Stadiaa on pienennetty huomattavasti.

Eilein uutisoitiin Google Stadian henkilöstömuutoksista. Esimerkiksi Stadian varajohtaja, John Justice on poistunut projektista kokonaan. Samoin Google on ilmoittanut, että se sulkee Stadialle tarkoitetut pelikehitysstudiot.

Entäpä kuluttajainsuojalaki? Saavatko kuluttajat rahansa takaisin, jos Stadia sulkeutuu? Eivät saa. Yhdysvalloissa on oikeus antaa vaikka kaikille kenkää heti ja pistää pillit pussiin ilman sen suurempia seuraamuksia.

Lisäksi kotva sitten ratkaistu oikeustapaus digitaalisen musiikin omistukseen osoittaa, että kuluttaja ei suoratoistopalveluista ostaessaan omista varsinaista digitaalista sisältöä, vaan vuokraa sen käyttöoikeutta lisenssin muodossa. Täten myös kaikki Google Stadiaan ostetut sisällöt katoavat, mikäli palvelu suljetaan.

Google Stadian sulkemisuutisiin kannattaa siis ainakin henkisesti jo valmistautua.

Mainos
LÄHDEvideogameschronicle.com
Edellinen artikkeliResident Evil Village sai arvosanansa – näin peli rankattiin maailmalla
Seuraava artikkeliHijainen paikka, osa 2 ei saa suoratoistoensi-iltaa, koska elokuva on tehty valkokankaille – uusi traileri