Mainos
Pelaajille audiotuotteita valmistava EPOS on viime vuosina tuotellut useammankin pelikuulokeparin, jotka ovat olleet oikeinkin oivia valintoja, aina budjettiluokasta sinne tyyrimpään puoleen. Nyt uusimpien joukossa tallustelee Hybrid H3 jota hehkutetaan olevan useamman liitännän omaava pelikuuloke. Respawnin armoton arvioraati ruotii kuulokkeet nyt.

Hybrid H3 ovat pelikuulokkeet kolmella liitännällä, irroitettavalla mikillä ja ne ovat tarkoitettu pääosin pelaajille. Luurit toimivat jokaisessa pelikonsolissa ja Bluetoothin ansiosta ne voidaan parittaa muuallekin.

Kevyt futuristinen tuulahdus

H3:sta saa kahdessa sävyssä. Kokomusta ja mustavalkoinen joista katsastellaan jälkimmäistä, joka kriitikon silmään paremmin osuukin. Turun Palloseuran sävyinen siro, mattapintainen kuulolaite on kevyttä futurismia jotka sopivat myös ulkomaailmaan. Tämä on hyvin tärkeä elementti, sillä kuulokkeita mainostetaankin olevan muutakin kuin vain pelaamiseen tarkoitettu. Pelisession jälkeen piuha irti, bluetoothin kautta Tauskia täysille ja baanalle.

Mainos

Muovikehikkoinen Hybrid H3 ei natise eikä rutise sitä kaltoin kohdellessa vääntäen ja kääntäen.

Mustavalkoista kuosia

Kuulokekohdista löytyy kaksi nappia, liitännät ja oikealta puolelta äänenvoimakkuusliuku. Vasemmalla puolella on mikrofoniliitäntä joka irroitettaessa jättää ikävän näköisen reiän jälkeensä, mutta tähän on onneksi ratkaisu sillä mukaan tulee esteettinen lätkä, jolla voi mikkiliitännän piilottaa. Kaikki toimii myös magneeteilla joten asennus on miellyttävän helppoa.

Liitäntää löytyy sivusta

Säädettävän pääpannan materiaali on simppelin tyylikäs ristipistotekstiili ja keinonahkainen sisäpinta viimeistelee silauksen. Yrityksen logot koristaa kummaltakin puolelta, sekä mallimerkintä vasemmalla korvalla.

Entäs sitten mikrofoni?

Mikrofoni on iso, ruma ja jämäkkä. Hoitaa hommansa, mutta ulkonäköön ei olla panostettu. Mikkiä ei voi säätää kuin ylös ja alas, sekä taipuissan varren olettaisi muokkautuvan asentoon kuin asentoon, mutta palautuu aina samaan kohtaan.

Mikki on irroitettavaa sorttia ja mukana tuleva liittimen pölysuoja auttaa ulkonäköpaineissa.

H3:ssa on myös langaton mikki sisäänrakennettuna joten puhelut liikenteessä luonnistuvat ilman sankamikkiä.

Mikrofonin laatu on keskinkertaista, korkeadiskanttista rapeaa saundia, jolla pärjää pelisessioissa ihan hyvin kenenkään valittamatta. Mikrofonin mutettaminen tapahtuu kun mikin nostaa ylös.  Langattoman mikrofonin äänenlaatu on tallennettaessa jopa parempi kuin sankamikki, mutta kaappaa ulkopuoliset äänet tehokkaammin.

Lätkällä pinta piiloon

Ja mikä parasta, tässä laitteessa ei ole minkään valtakunnan RGB-valaistusta.

Helppoa asennusta ja äänenlaatua

H3 on useamman liitännän pelikuuloke ja sitä voi käyttää USB-C -kaapelin kanssa, 3.5 mm kuulokepiuhan kera tai langattomasti Bluetooth-yhteyden ansiosta. Ja ne toimivat vielä samaan aikaan toistensa kanssa, eli voit jauhaa liittymämyyjän kanssa puhelimessa samalla ottaen Fortnitessä turpaan pennuilta.

Itse en näe tälle mitään suurempaa syytä miksi tätä pitäisi käyttää, mutta joillekin ominaisuus voi olla tarpeellinen. Kriitikon nyt kun on vaikea ajaa edes pyörällä jauhaen samalla purkkaa.

Kuulokkeet latautuvat luonnollisesti kun laite on kytketty USB-C -kaapelilla. Myös virtuaalinen tilaääni 7.1 on käytössä vain USB-C:llä eikä esimerkiksi 3.5 mm kuulokeliitännällä, bluetoothista puhumattakaan. Kuulokeliitäntä on ulospäin standardi 3.5 mm, mutta liitäntä itse laitteeseen tapahtuu 2.5 mm adapterijohdolla, joka toimitetaan kuulokkeiden kanssa.

Yhdistäminen on tuttuun tapaan helppoa kuin lapsen lyöminen. Parita laite bluetoothin kera luuriin, piuha koneeseen ja se on siinä. Paritusnappi löytyy kätevästi kuulokkeiden sivusta.

Laitteelle löytyy tuki myös EPOS Gaming Suite -ohjelmistosta, joka tosin on tynkä kuin polvihame. Ohjelmisto tarjoaa toki tarpeellisen eli ekvalisaattorin, mikrofonin ääniasetuksia ja virtuaalisen tilaäänen vaihtomahdollisuuden.

Ohjelmisto on lyhyt

Äänenlaatu?

Äänenlaadullisesti Hybrid H3 -kuulokkeet ovat loistavat pelikuulokkeet ilman turhia krumeluureja. Bassot jytää tuttuun EPOS-tyyliin maukkaasti, muttei ollen kuitenkaan niin jyräävät kuin esimerkiksi EPOS GSP -mallistossa.

Keskiäänet erotteleva ja kirpeän diskantin antava H3 on ehdottomasti yksi nautinnollisimmista peliluureista, mitkä ovat allekirjoittaneen päässä istuneet.

Tilaäänistä kiinnostuneet kokevat tosin pienen pettymyksen, sillä laitteessa on vain stereo ja virtuaalinen 7.1. Ero näiden välillä on todella pieni, jopa huomaamaton, ja välillä tuntuukin ettei laitteessa ole koko virtuaalista tilaääntä laisinkaan.

Akun kestoksi kehutaan yhdellä, puolentoistatunnin latauksella olevan 37 tuntia Bluetoothia käytettäessä. 24 tuntia 3.5 mm -kuulokeliitännän kera ja 19 tuntia jos käytät langatonta ja 3.5 mm liitäntää samanaikaisesti. USB:lla käytettäessä laite luonnollisesti latautuu.

Huonoja puolia on vaikea tuotteesta löytää, mutta äänenvoimakkuuden säätöliuku oikeassa korvakupissa nostaa kättään. Hyvin epätarkka säätäminen ja siinä oleva viive tekevät liu’un nopeasti turhaksi ja ääntä kannattaakin säätää ihan tulolaitteesta käsin.

Pysyykö päässä ja kannattaako ostaa?

Kuulokkeet ovat päässä jämäkät, mutta eivät rasita pitkänkään pelirupeaman aikana painon ollessa 298 g. Säätömahdollisuutta on runsaasti joten ne sopivat isompaankin kuulaan, eivätkä lennä päästä vaikka kuinka niskoja riuhtoisi villin energiajoogan aikana.

Ruma ku saatana, mutta kuulokkeet on coolit

EPOS Hybrid H3:t ovat laadukkaat ja yksinkertaisen tyylikkäät pelikuulokkeet, jotka käyvät laitteeseen kuin laitteeseen. Jos tarvetta on monelle liitännälle ja vielä samanaikaisesti ovat nämä ehdottomasti ajatuksen arvoiset sillä tuote on myös lompakolle suhteellisen ystävällinen.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
EPOS Hybrid H3 Gaming Headset
Edellinen artikkeliFarming Simulator 22 -maanviljelysimulaatio tuo mukanaan ison kirjon eläimiä
Seuraava artikkeliTältä näyttää Grand Theft Auto: The Trilogy – The Definitive Edition – julkaistaan marraskuussa
Juha-Matti, eli kansansuulla Jusku, on Respawnin kokovartalokoomikkokriitikko, jonka kärkkäät ajatukset ja villit oivallukset tekevät peliarvioiden lukemisesta astetta hervottomampa. Jusku on myös yksi Respawn.fi Podcastin vakioäänistä. Myös aiheuttaa kaaosta lakkoilemalla ahkerasti!
epos-hybrid-h3-arvosteluEPOS Hybrid H3:t ovat laadukkaat ja yksinkertaisen tyylikkäät pelikuulokkeet, jotka käyvät laitteeseen kuin laitteeseen. Jos tarvetta on monelle liitännälle ja vielä samanaikaisesti ovat nämä ehdottomasti ajatuksen arvoiset sillä tuote on myös lompakolle suhteellisen ystävällinen.