Mainos
Pelikuulokemarkkinoilla kilpailaan kiivaasti siitä, kenen ledivaloilla loistavat korvakupit näkyvät e-urheiluotteluissa ja LAN-festareilla. Se joka näkyy eniten ei kuitenkaan välttämättä ole paras. Mutta mihin kastiin sijoittuu pelimarkkinoilla kohtalaisen tuore tulokas, mutta laatuäänen synonyymi 70-vuoden kokemuksella, Sennheiser?

Kun EPOS ja Sennheiser löyvät hynttyynsä yhteen, syntyi brändi, joka tietää mitä pelaajat haluavat ja toisaalta, miltä äänen tulee kuulostaa. Arvosteluumme saapui EPOS | Sennheirerin uudet suljetut pelikuulokkeet mikrofonilla, jotka ovat juuri sitä mannaa, jota Sennheirerin brändimielikuvat lupailevat. Avataampa siis laatikko oheisella videolla:

Mainos

GSP 600 -kuulokkeet kuuluvat Gaming Series -luokkaan, eli ne ovat tarkoitettu pääasiassa pelaajille. Pelaajille, jotka haluavat parempaa äänenlaatua kuin HyperX:t ja Logitechit, mutta saman helppouden ilman, että pitää kääntyä studiomonitoreiden kategoriaan. Näissä kun ei yleensä ole mikrofonia integroituna mukana.

Muotoilua suoraan Cybertronilta

Muotoilullisesti EPOS | Sennheiser GSP 600 -kuulokkeet ovat Transformers-henkiset, poikien mielenmaisemaa tyydyttävät teknofuturistiset kupit. En tiedä muuttuuko niistä yön aikana robotti, joka käy tyhjentämässä jääkaapista kaljat, mutta en yllättyisi, jos näin olisi. Ne ovat kooltaan massiiviset. Painoa on 395 grammaa, joka eroaa kilpailijoistaan noin sadan gramman ylipainolla.

Mikrofoni on tyypillinen ylhäältä alas suun eteen taitettava joiteri, joka sulkeutuu yläasennossa ja on auki äänille ala-asennossa. Mikkiä koristavat pari punaista metallinhohtoista tehosteraitaa.

Suljettujen korvakuppien materiaali on jonkinlaista tahmeaa muovia. Ne eivät liu’u, eivätkä liion hengitä, joten tunnin pelisession jälkeen on hyvä antaa korvien hieman tuulettua. Hiki tulee ja se on armoton, mutta toisaalta se on suljettujen kuulokkeiden ja kuulosuojainten hinta. Kankaisesta kun tulee ääni läpi.

Mukana on pari analogijotoa. Lyhyempi 1,5 metrinen Pleikkarille ja Xboxille sekä 2,5 metrinen PC:lle. PC-liittimessä on erikseen oma 3,5 mm plugi myös mikrofonille.

Senukat kiinnittyvät Pleikkarin ohjaimeen 3,5 mm plugin avulla. ”Konsolijohdolla” on pituutta kätevät 1,5 metriä.

Entäs se tärkein, eli ääni?

Jos EPOS | Sennheiser GSP 600 -kuulokkeet ovat transformerihtavat ulkonäöllisesti ja 100 grammaa kilpailijoitaan painavammat, niin saadaanko näille äänen puolesta sitten vastapainoa? Kyllä vain! EPOS | Sennheiser GSP 600 -kuulokkeet ovat heittämällä parhaat langalliset pelikuulokkeet, joita olen testannut. Hintaakin sitten löytyy peräti hieman yli 200 euroa, mutta rahoilleen saa todellista vastinetta.

Senukat pähittävät aivan heittämällä kaikki tavalliset ja tyypilliset peliheadsetit, kuten Logitechit, HyperX:t, Bluet ja SteelSeriesit. Myös arviossa hyvin pärjänneet Astron surround-kuulokkeet jäävät äänenlaadussa jälkeen. Isoista nimistä Jabrakin jää näiden jalkoihin.

GSP 600 toistaa täydellisesti bassot, diskantit ja keskiäänet. Niiden suljettu muotti takaa sen, että kaikki äänien yksityiskohdat kuullaan.

Olen esimerkiksi vuosia käyttänyt video- ja äänituotannoissa studiomonitoreita, joilla olen mielestäni saanut erinomaista tarkkuutta ja hyvää, tasaista ääntä. GSP 600 toi mukanaan kuitenkin aivan uusia ääniä, joita kuulen nyt esimerkiksi suoraan mikrofonin läpi. Ne ovat aiemminkin tallentuneet ääniraidoille, mutta vasta suljetun kupin myötä pystyin ne kuulemaan jo äänittäessä.

Parasta on se, että peli- ja leffamaailmoihin voi suljettujen kuulokkeiden myötä uppoutua täysin, eikä lasten huuto vieressä haittaa pätkääkään.

Tekniset tiedot:

Impedanssi: 28 ohmia
Liitin: 2 x 3.5 mm (3-napaiset liittimet) / 1 x 3.5 mm (4-napainen liitin)
Taajuusvaste:
– Mikrofoni: 10–18 000 Hz
– Kuulokkeet: 10–30 000 Hz

Äänenpainetaso (SPL): 112 dB SPL @ 1 kHz, 1V RMS
Korvakupin tyyppi: Over-Ear
Kaapelin pituus: 2,5 m PC-kaapeli / 1,5 m konsolikaapeli
Kuuloketyyppi: Dynaaminen, suljettu
Paino: 395 g
Mikrofonin hakukuvio: Bi-directional ECM
Mikrofonin herkkyys: -47 dBV/PA

Kyllä näillä striimien päälle puhuu

Mikrofonin äänenlaatu on kommunikointiin erinomainen, mutta mainosspiikkien äänittämiseen käyttäisin mieluusti omaa vahvistinta ja erillistä konkkamikkiä. Riippuu tietysti, mitä on äänittämässä. Pelistriimeihin tämäkin mikki taipuu ihan kivasti.

Mikrofoni on ulkoneva jointtinen.

Kannattaako ostaa?

En olisi koskaan uskonut törmääväni kohtalaisen hintaisiin peliheadsetteihin, joihin olisin täysin tyytyväinen. Nyt on pakko tunnustaa, että olen kohdannut sellaiset. EPOS | Sennheiser GSP 600 -kuulokkeet olivat rakkautta ensikosketuksesta – ei ulkonäöllisesti, mutta ominaisuuksiensa ja äänenlaatunsa osalta. Näistä olisin helposti valmis maksamaan parisataa ja voinkin vaivatta heittää hyvästit kaikille muille satasen paskaheadseteille ja langattomille trendimuoviromuille. Väkevistä väkevin suositus Senukoille!

Mainos