Mainos

– Luin arvostelun tästä kirjasta ja kaikki tuntui loksahtavan minulla paikoilleen. Päätin, että tästä haluan tehdä elokuvan, muistelee 2.9. ensi-iltansa saavan Pussikaljaelokuvan ohjaaja Ville Jankeri.

Aikaisemmin kirjana julkaistun tarinan työstäminen aloitettiin jo vuonna 2005. Vaikeimmaksi muodostui aloittelevan elokuvaohjaajan tyypillisin huoli, rahoituksen hankinta.

Mainos

 – Välillä oli oma usko vähän koetuksella, mutta sieltä se viimeinen rahoitusosa sitten tuli.

Jankeri
Ohjaaja Ville Jankeri kuvaa elokuvan tunnelmaa (vasemmalta oikealle) onnelliseksi, kesäiseksi ja tulevaisuuten katsovaksi.

Aikaisemmin paljon äänten parissa työskennellyt Jankari valitsi elokuvan ääniä työstämään veljensä Jannen. Päätös veljen valitsemisesta oli helppo ja kokeneen veljen kanssa oli hyvä tehdä yhteistyötä.

– Veljeni houkutteli minut tälle alalle, kun 19-vuotiaana pohdin tulevaisuutta epäonnistuneen näyttelijäuran jälkeen. Hakeuduin kouluun, josta hän itse oli juuri valmistunut.

Äänten huolellinen teko elokuvasta kuuluukin, mutta myös rooleihin on onnistuttu saamaan varsin uskottavia tapauksia. Kolmen nuoren miehen välisestä karheasta ystävyydestä ja joutilaisuudesta kertovassa elokuvassa pääosissa ovat Jussi Nikkilä, Eero Milonoff ja Ylermi Rajamaa.

Milonoff
Näyttelijä Eero Milonoff puolestaan kokee elokuvan (vasemmalta oikealle) rohkeaksi, ystävyyteen taipuvaiseksi ja haikean onnelliseksi.

Barhopping, kalsarikännit vai pussikalja?
 

Yksi kylmä hikoileva hyvässä ystäväseurassa, puiston varjoisassa kohdassa aurinkoisena päivänä.
näyttelijä Eero Milonoff
 

Pussikalja.  Nyt on vielä muutama hellepäivä jäljellä, ja se on noista mukavinta puuhaa ystävien ympäröimänä ihan missä vain.
ohjaaja Ville Jankari

Vaikka kaduilla laahustavien ja tyhjää toimittavien miesten maailman saattaisi nähdä hulttiomaisuudeksi, näkee Milonoff ainakin oman roolihahmonsa enemmänkin elämäntapajoutilaaksi.

– Hennisen onnellisuus on joutilaisuudessa ja ystävien kanssa olemisessa, jos se on hunsvottiutta, niin silloin sitä on minussakin.

Roolin haltuun ottamisessa oli haasteita, vaikka Milonoff tietääkin ihmisiä jotka ovat tehneet saman elämänvalinnan. Kaikkein haastavinta tässä projektissa oli saada pussikaljaromaanin kieli elokuvamaiseksi. Tätä harjoiteltiinkin yli kaksi viikkoa, joka elokuvamaailmassa on harvinaista.

Pussikaljaelokuva saa ensi-iltansa 2. syyskuuta. Arvostelu elokuvasta ilmestyy luettavaksi x-teeveelle päivää ennen ensi-iltaa.

 

Teksti ja kuvat: Henriikka Lehtomaa

 

Mainos