MAINOS
Koti Uutiset Elokuvauutiset Etelävaltioiden liput poistuivat peleistä, mutta The Dukes Of Hazzardin alkuperäiseen autoon se...

Etelävaltioiden liput poistuivat peleistä, mutta The Dukes Of Hazzardin alkuperäiseen autoon se sai jäädä

Mainos
Microsoft kertoi loppuviikosta poistavansa kaikki ”puolirasistiset” Etelävaltioiden liput peleistään, joissa ihmiset voivat luoda omaa grafiikkaa. Näitä ovat mm. Forza-pelit.

Etelävaltioiden lipusta on kohistu nyt myös elokuvapiireissä, sillä se on tuttu kuuluisasta The Dukes of Hazzard -tv-sarjasta, jossa se nähtiin vuoden 1969 Dodge Chargerissa.

Alkuperäisen tv-sarjan autoja on esillä sekä Warner Bros. Picturesin automuseossa Kalifornian Burbankissa että Northern Illinois Auto Museumissa. Kummassakaan tapauksessa autoa ei haluta piilottaa, sillä se edustaa yhtä aikakautta ja ihmiset rakastavat sitä.

Mainos

– General Lee -auto on osa historiaamme, emmekä tule sensuroimaan sitä. Emmehän poista esimerkiksi natsi-symbolejakaan museoista tai pyyhi ikäviä asioita historiasta. Niistä virheistä opitaan ja ne on syytä pitää muistissa, museon johtaja Brian Grams tivaa.

Etelävaltioiden lippu edusti vuosina 1861–1865 Amerikan konfederaatiota Yhdysvaltain sisällissodassa. Monelle lipun merkitys ei ole rasistinen, mutta orjuus oli varsin yleistä etenkin Etelävaltioissa. Alun perin konfederaation perusti seitsemän Yhdysvalloista irtautunutta osavaltiota: Alabama, Etelä-Carolina, Florida, Georgia, Louisiana, Mississippi ja Texas. Nämä alueet olivat riippuvaisia maataloudesta, erityisesti puuvillan tuotannosta, jossa käytettiin afroamerikkalaisia orjia.

Mainos