Mainos

Vuoden 2017 loppu on autopelejä pullollaan. Niiden herruudesta taistelee myös jokavuotinen F1-lisenssipeli.

Codemastersin F1 2016 toi viime vuonna virallisen F1-sirkuksen uudelle konsolipolvelle. Graafiset parannukset, fysiikka ja säätehosteet nousivat kerralla uudelle tasolle. Valitettavasti F1 2017 ei tuo mukanaan mitään niin suurta, vaan keskittyy päivittämään vanhaa ja korjailemaan peliä asiakaspalautteen pohjalta.

Mainos

Uutena ja näkyvimpänä uudistuksena F1 2017 -pelissä ovat historiikkiautot. Peli tarjoilee mahdollisuuden ajella merkittävillä firmulaklassikoilla vuodesta 1988, 2010-luvulle saakka. Vuoden 88 Ferrari MP4/4 on tietenkin erikoisauto, joka ei kuulu tavalliseen pelipakettiin.

Toinen selkeä uudistus on uramuodon tuunausjärjestelmä. Autoa päivitetään nyt neljäntuulen hattua muistuttavalla käyttöliittymällä. Tuunaus saattaakin olla ensikertalaiselle varsin hämmentävä. Käyttis vaatisi selvästi vielä hiomista. Lisäksi auton tekniikatsa on ymmärrettävä vuodentakaista versiota enemmän.

Myös autojen fysiikat on säädetty uudelleen. Nyt ajotuntuma on huomattavasti parempi, mutta simulaatiosta ollaan vieläkin kaukana. Esimerkiksi Assetto Corsan formulatuntuma on aivan eri tasolla kuin lisenssipelin. Formuloiden ajotuntuma on muutenkin hämmentävän vaisu, sillä on melkeimpä yhdentekevää, mikä formula on alla, sillä kaikki tuntuvat pääpiirteittäin samalta.

Viimeinen selkeä uudistus on 4K-resoluutio ja HDR-värimaailma. HDR:n hyöty on melko huomaamaton, mutta 4K-tarkkuuden erottaa – valitettavasti antialiasoinnin kustannuksella.

Peli pyörii PS4 Pro:lla tasaisesti 60 kuvan sekuntinopeutta säästä ja automäärästä riippumatta.

Uramuodossa kuljeskellaan nyt enemmän varikkoalueella.

Pelin tekoäly on kokenut näkyviä korjauksia. Nyt pelaaja voi esimerkiksi suorittaa ohituksen tulematta kiilatuksi. Myös tekoälykuskien rinnalla voi nyt kaahata ilman että vastustaja pyrkii heti ajamaan renkaat yhteen. Parannuksia löytyy myös kolarimallinnuksessa.

F1 2017 on helposti paras F1-peli, mutta se tuo mukanaan valitettavan vähän uutta. Se jäänee myös heittämällä Project CARS 2:n ja GT Sportin varjoon. Mikäli F1 2016 löytyy vielä hyllystä tai digikirjastosta, on syytä odottaa ensi vuoden painosta. Huono peli se ei kuitenkaan ole. Päin vastoin, se kietoo mukaansa ja tarjoaa vaikealla vaikeusasteella, ratin ja polkimen kera todella hauskoja ja hikisiä pelihetkiä. F1-faneille peli on tietysti pakko-ostos.

Mainos