Mainos
Sosiaalisen median jättiläinen Facebook kaatui eilen illalla, 4. lokakuuta noin klo 18 ja vei mukanaan kaikki muuta palvelun omistamat tuotteet kuten Whatsappin, Facebook Messengerin, Instagramin ja Oculus Rift VR -järjestelmän.

Facebook ja sen omistamat muut sovellukset ovat jälleen linjoilla, mutta mikä meni pieleen? Kyberturvallisuustoimittaja Brian Krebs yrittää avata asiaa Intelligencerin artikkelissa:

Mainos

Doug Madory on internet-analytiikkajohtaja San Franciscossa sijaitsevassa Kentikissä. Madory sanoi tänään, että joku Facebookin käyttäjistä päivitti yhtiön Border Gateway Protocol (BGP) -tietueet. BGP on mekanismi, jolla maailman verkkopalveluntarjoajat jakavat tietoja siitä, mitkä palveluntarjoajat ovat vastuussa verkkoliikenteen reitittämisestä tietyille verkko-osoitteiden ryhmille.

Yksinkertaisemmin sanottuna, joskus tänä aamuna Facebook otti pois ”kartan”, joka kertoo maailman tietokoneille, kuinka löytää sen eri verkko-ominaisuudet. Tämän seurauksena, kun verkkoselaimeen kirjoitetaan Facebook.com, selaimella ei ole aavistustakaan mistä löytää Facebook.com, ja antaa näin virhesivun, Krebs selittää.

Facebookin kaatumiseen johtaneet syyt olivat siis yhtiön sisäisten toimien syytä, sillä Facebook hallinnoi näitä tietueita sisäisesti. Oliko BGP:n päivittäminen vahinko vai tahallista, sitä voimme vain arvailla.

Mainos
LÄHDEnymag.com
Edellinen artikkeliEnsikäsitunnustelussa odotettu Far Cry 6 – tältä peli maistuu
Seuraava artikkeliBen Affleck ylistää, miten hauskaa Batmanin näytteleminen oli The Flash -leffassa