Mainos

Eletään vuotta 2007. Siis vuoden 1980-luvun visualisoimaa, tulevaisuuden vuotta 2007:ää. Ihmiskunta on tuhon partaalla ja vain yksi mies voi pelastaa maailman pahan kynsistä. Hän on kersantti Rex Power Colt. Puoliksi mies, puoliksi kone. Yhdessä cyborgininjaystävänsä T.T. "Spider" Brownin kanssa he lähtevät taisteluretkelle salaiselle sotilassaarelle, jonka tukikohdat kaipaavat kipeästi C4000-muoviräjähteiden tuhonvoimaa. Pahaa armeijaa johtaa niinikään puolicyborgi eversti Ike Sloan, jonka pahat robottisotilaat vartioivat yhdessä villien lohikäärmeiden kanssa punaisen sinistä lasermaailmaa.

Garrison

Huhhuh mikä sairas asetelma. Kaikki kasarielementit on upotettu yhteen ja lopputuloksena on jotain todella fantastista. Kaikki 1980-luvulla elänneet tai syntyneet saavat tiukkoja fläsäreitä ja säväreitä heti pelin latausikkunan lhdettyä rullaamaan. VHS-henkinen tunnelma ja timanttiset syntikkasoundit nostavat tunnelman välittömästi kattoon.

Mainos

Ammuskelu

Peli käynnistyy hienolla 1990-luvun peleistä tutulla grafiikalla. Tätä tyyliä edusttettiin aikoinaan mm. Sega Mega Drivella. Introssa kiroillaan paljon ja pohjustetaan tarinaa Predator-elokuvasta tutulla karulla tavalla. Kun itse peli pärähtää käyntiin, Predator-elokuvan tunnelma on käsin kosketeltavissa, sillä kopterista tulitetaan kuusipiippusella Terror 4000 -lasertykillä Little Richardin Long Tally Sally -biisin soidessa taustalla.

Kun kopterista on hypätty alas alkaa Far Cryisempi tunnelma täysin uudella saarella, joka on pullollaan uusia tehäviä ja vihollistukikohtia vallattavana. Predator-yhtäläisyydet loppuvat tähän, mutta Terminator-yhtäläisyydet alkavat. Rexin päässä on kyborgisilmä, jolla mies näkee kuin Terminaattori. Aseena on haulikko nimeltä Galleria 1991, joka viittaa luonnollisesti 1991 valmistuneeseen Terminator 2 -tuomion päivä -elokuvaan, jossa ensimmäinen näyttävä kaksintaistelu tapahtuu Galleria-nimisessä ostoskeskuksessa.

Myös pelin laseraseet on suoraan Terminator-elokuvien tulevaisuuskohtauksista, ääniä myöten!

Räjähteet

Vaikka pelin saari muistuttaa kartalla hyvin tutulta, on sen rakenne kuitenkin Far Cryn tarinasta poikkeava. Saari on täynnä kyborgeja, niin ihmismäisinä kuin eläiminäkin. Saarella vaeltaa myös dinosaurusten näköisiä Blood Dragon -lohikäärmeitä, joita pelaaja voi hyväksikäyttää tukikohtia (Garrisoneja) vallatessaan. Rexin apuna saarella on erehdyttävästi Beverly Hills Cop II -elokuvan pahikselta näyttävä naisagentti Dr. Elizabeth Veromica Darling, jonka ääni pauhaa jatkuvasti kasettikorvalappustereoissa. Saarella on myös jatkuvasti yö, jotenka peliä on parasta pelata vain ja ainoastaan pimeällä tai pimeässä.

6 piippua

Pelattavuus on Far Cry 3:n tavoin täydellinen kaikkine yksityiskohtineen. Rex liikkuu jouhevasti ja osaa jo kaikki mahdolliset pääpelissä opitut ominaisuudet. Aseetkin on jo valmiina repussa, joten keräiltäväksi jää vain aseiden lisäominaisuudet ja mm. saarelle kätketyt VHS-nauhat.

Blood Dragon

Far Cry 3: Blood Dragon on loistava lisäosa, viime vuoden parhaalle pelille. Se on loppuun asti hiottu, niin tarinaltaan kuin graafisestikin. Sen tyyli noudattaa parhaalla mahdollisella tavalla 1980 ja -90-luvun parhaimpia paloja ja soundtrack tukee visuaalista puolta. Mikä parasta, pelin huumori on GTA-tasoista, nerokasta ja alatyylistä. Tämä ei liene mikään ihme, sillä pelin kehityksessä on ollut mukana heppuja Rockstarin leivistä.

Kaikille 1980 ja 1990-luvuilla nuoruutensa elänneet ihmiset saavat Blood Dragonista paljon irti. Se on lisäosa, jonka 15 €:n hintalappu on todella pieni sijoitus mahtavasta retrofuturistisesta kokemuksesta. Vain sen kohtalaisen lyhyt elinikä koituu ainoaksi miinukseksi.

Kristian Eloluoto

Mainos