Mainos

Far Cry 5 on pelisarjansa ensimmäinen, joka sijoittuu Yhdysvaltojen maaperälle. Siinä missä kaikki aiemmat Far Cry -pelit ovat vieneet pelaajansa joko trooppisiin maisemiin, Afrikan kuumuuteen tai jopa kylmille vuorille, Far Cry 5 sukeltaa suoraan länsimaisen elämäntavan sopukoihin.

Pelin tarinan ja asetelman kerrotaan syntyneen kylmän sodan aikaisesta pelosta, jolloin pelättiin vallitsevan jännitteen purkautuvan sodaksi. Tämä oli aikaa, jolloin erilaiset kultit ja lahkot saivat alkunsa lupaamalla parempaa maailmaa uskon ja isänmaallisuuden kautta. Aikaa, jolloin vainoharhat, sokea usko ja näihin yhdistynyt voimakas patriotismi loivat otollisen maaperän mitä mielipuolisimmille lahkojohtajille.

Yhdysvaltojen pohjoisosassa ja Kanadan rajanaapurina oleva Montanan osavaltio toimiikin täydellisenä alueena tällaiselle lahkotoiminnalle, jossa vallitsee muusta yhteiskunnasta erkaantunut mielentila. Tämä on ihanteellinen ympäristö Far Cry -pelisarjan avoimen pelimaailman toiminnalle, jossa villieläimet, kulkuneuvot ja vapaa liikkuminen ovat keskeisessä osassa pelin tapahtumia ja seikkailua.

Mainos

Luonnonkaunis Montana tarjoaa myös maisemiltaan miellyttävää vaihtelua aina järvimaisemista vuoristoihin ja viljelysmailta isoihin metsiin. Kun tähän yhdistää perinteisen Amerikassa kaikki on isompaa -ajatuksen, saadaan tuomiopäivän lahkosta, sen mielipuolisista jäsenistä ja reilusta ase- ja kulkuneuvovalikoimasta ainutlaatuinen toimintapelikokemus vailla vertaa.

Far Cry 5:n päätuottaja ja luova johtaja Dan Hay kertoo aiheesta lisää haastatteluvideolla.

Far Cry 5 julkaistaan sekä Xbox One-, Project Scorpio-, PlayStation 4 Pro- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille 27. helmikuuta 2018.

Mainos
Edellinen artikkeliOcean’s-ohjaajan uusin kertoo Nascarista ja raharyöstöstä
Seuraava artikkeliPirates of the Caribbean: Salazar’s Revenge kiinnosti suomalaisia – paras avaus