Far Cry 6 on huumerikollisuudenkäryinen seikkailu kuumassa Etelä-Amerikassa – tältä se näyttää

Mainos
Ubisoft julkisti virallisesti tulevan Far Cry 6 -pelin ja vahvisti täten perjantaina velloneet paljastushuhut pelistä todeksi.

Pelin uusi traileri avasi pelin tarinan pohjaa, jossa paha diktaattoripresidentti kouluttaa poikaansa väkivaltaisten mellakoiden polttaessa kaupungin katuja.

Far Cry 6 tutustuttaa pelaajan nykyaikaisen sissisodankäynnin maailmaan Yaran trooppisessa saarivaltiossa. Yara on kuin menneisiin vuosiin vangiksi jäänyt maa, jossa eletään yhtäältä unelmaa luonnonkauniista paratiisista ja toisaalta julman diktatuurin alaisena. Valtiota hallitsee presidentti Antón Castillo, joka pyrkii kasvattamaan pojastaan Diegosta seuraajansa. Johtajan, joka ymmärtäisi isänsä keinot kansan alistamiseen ja hallintaan. Vaikka presidentti Castillo pyrkii tuomaan johtamansa valtion takaisin entiseen loistoonsa, hänen keinonsa ovat äärimmäisen kyseenalaisia, sillä minkäänlaista vastarintaa ei hyväksytä.

Mainos

Pelaajan hahmona on vastarintataistelija Dani Rojas, jota voi ohjastaa joko mies- tai naispuolisena soturina. Yara on täynnä vastarintaan valmiita sissitaistelijoita, jotka kuitenkin tarvitsevat tukea ja johtajuutta pyrkimyksissään pois diktatuurin ikeestä. Osin Danin johdolla muutkin sissit ovat valmiita tarttumaan aseisiin ja toimintaan, kun rauhanomaiset keinot vapauden ja oikeudenmukaisuuden nimissä eivät toimi. Ympäristönä Yara on monipuolinen. Se sisältää reheviä viidakoita ja pääkaupunki Esperanzan kaltaisia urbaaneja ympäristöjä. Pärjätäkseen ylivoimaista sotilasmahtia vastaan Danin täytyy sopeutua erilaisiin ympäristöihin sekä värvätä itselleen joukkoja. Lisäksi pelaaja tarvitsee avukseen monipuolista asevalikoimaa, erilaisia kulkuneuvoja sekä pelisarjan tunnetuksi tekemiä eläinkumppaneita. Viimeksi mainituista esimerkkinä mainittakoon söpö, mutta tehokas mäyräkoira Chorizo.

– Voimakkaat ja monitahoiset päävastukset ovat osa Far Cry -pelisarjan perimää. Tästä tietoisina halusimme nostaa rimaa entisestään ja luoda entistä vaikuttavamman päävihollisen, joka myös tuntuisi elävältä hahmolta. Työskennellessämme upeiden lahjakkuuksien kanssa saimme huomata, miten he puhaltavat näihin hahmoihin aivan uutta eloa. Giancarlo Espositon esittämä hahmo on vaikuttava, emmekä malttaisi odottaa, että myös pelaajat pääsevät kohtaamaan hänet, kommentoi Ubisoft Toronton luova johtaja Navid Khavari.

Pelin tarinavetoista kerrontaa on värvätty vahvistamaan joukko Hollywoodin palkittuja nimiä. Diktaattorijohtajana nähdään karismaattinen Giancarlo Esposito (Breaking Bad, Better Call Saul, The Boys) ja hänen poikanaan Anthony Gonzalez (Coco).

Pelin tunnusmusiikista vastaa Narcos-sarjasta tuttu säveltäjä Pedro Bromfman. Aloituskohtauksen on ohjannut Emmy-palkittu Patrick Clair (Westworld, True Detective).

Far Cry 6 julkaistaan 18. helmikuuta 2021 sekä Xbox Series X-, PlayStation 5-, Xbox One- ja PlayStation 4 -pelikonsoleille että pc-tietokoneille Epic Games Storen ja Ubisoft Storen kautta. Lisäksi peli tulee saataville Stadia- ja UPLAY+-pelipalveluihin.

Mainos
Edellinen artikkeliAssassin’s Creed Valhalla -pelistä näytettiin ensimmäiset maistiaiset – Pelihahmo voi irrottaa vihollisilta raajoja ja päitä
Seuraava artikkeliNopeatempoisen Hyper Scape -moninpelin beetatestivaihe on käynnistynyt