Mainos
On vaikea olla pitämättä pelistä, joka on lähtökohtaisesti hyvä. Sarjan seuraajille FIFA 20 on taas kuitenkin vain pieni päivitys muiden mukana.

Uutena pelimuotona Volta (futsal) on mukavaa läpsyttelyä, Pro Clubissa voit laittaa nyt swägän paremmin kuosiin ja Career mode, joka jo kauan on odottanut uudistuksia sai tänä vuonna muutakin kuin reskinin.

Mainos

EA:n Goldenboy, Ultimate Team porskuttaa eteenpäin tasaisesti. Pelituntuma on hyvin samanlainen kuin edeltäjässään. Suurimman remontin saivat vapaapotkut, joiden sisäistäminen vie hetken. Lopputulos on positiviinen, pelaajalla on hieman enemmän kontrollia tai ainakin lume siitä, koska asioita on visuaalisesti enemmän näytöllä.

Tähtäimen ja potkutyylin valinnan ansiosta, ohi veteäessä ainakin luuli tietävänsä mitä yritti, mutta valitettavasti pelaaja oli vain niin huono, että veto meni ohi.

Pelisarjan bugisin

Graafisesti peliä ei erottaisi edeltäjästään pahemmin mitenkään. Muutamat valikot ovat saaneet faceliftin, mutta suurempaa eroa ei huomaa.

Yhtenä erona kuitenkin edellisiin julkaisuihin oli se, että tänä vuonna “isompi syyspäivitys” ei tullut yksin. FIFA 20 on miesmuistiin bugisin release koko franchisen historiassa. Paitsiomaaleja, ragdoll bugeja, fysiikkabugeja, puhumattakaan uratilan uudistuksien aivopieruista.

Career modeen saatiin vihdoin moraalit, dynaaminen kehitys ja muutama visuaalinen parannus. Dynaaminen kehitys lupaa, että pelaajan potentiaali voi kasvaa, jos sillä pelaa hyvin. Ennen potentiaali oli lukittu arvo. Myös moraaliin liittyvät uudistukset tuntuivat paperilta hyviltä, mutta ennen jokaista ottelua ja sen jälkeen, dialogikohtauksen läpi käyminen alkaa nopeasti tuntumaan pakkopullalta. Haluat kuitenkin grindata tämän, koska hyvä moraali tekee pelaajista parempia.

Homman kääntöpuolena on kuitenkin se, että jos moraalin parantamiseen ei keskity, voivat vihaiset tähtipelaajat aiheuttaa managerille potkut vaikka voittaisit liigan.

Vaikka bugeja ja outouksia löytyy, kaiken kaikkiaan mahtavaa, että viimeinkin myös Career Mode on saanut jotain uutta sisältöä – ehkä joku balansoi ja korjaa nämä joskus?

Palkintona pipoja

Volta on vauhdikas futsal-pelimuoto, joka tuo hieman lisää arcade-elementtejä peliin. Nopeat pelit, ja palkintona kolikoita, joilla saa cooleja pipoja. Ilman suurta paloa kikkailuun jää Voltan pelaaminen pelin introssa pakotettuun sessioon.

Samoja arcade-elementtejä oli sisällytetty myös Ultimate Teamiin, josta löytyy, pieniä sohvalla pelattavia minipelejä, kuten King of the Hill.

”jos moraalin parantamiseen ei keskity, voivat vihaiset tähtipelaajat aiheuttaa managerille potkut”

Kannattaako ostaa?

Vaikka jokavuotinen syyspäivitys löytyy taas monen ostoslistalta, olisi pelisarjan aika löytää jo uudet tuulet. Voi olla, että EA säästää paukkunsa seuraavan generaation konsoleihin.

Vaikka Suomessa eletään vuosikausiin kovinta jalkapallokiimaa, on FIFA 20 se jääkaappikylmä vakuumiin pakattu juustosämpylä Rauman ABC:llä, minkä syöt vain nälkääsi. Se vie nälän, mutta se voisi olla niin paljon parempi, ja se maksaa aivan liikaa.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
FIFA 20
60 %
Edellinen artikkeliNo Time To Die on kallein Bond-leffa tähän asti
Seuraava artikkeliTällainen on Death Stranding – kurkkaa livesessiomme
Hannu Puras on urheilupelien veteraani. Hannu ui urheiluskenen syvässä päässä ja puhuu slangilla, jota vain todellinen urheilutietäjä ymmärtää.
fifa-20-arvosteluFIFA 20 se jääkaappikylmä vakuumiin pakattu juustosämpylä Rauman ABC:llä, minkä syöt vain nälkääsi. Se vie nälän, mutta se voisi olla niin paljon parempi, ja se maksaa aivan liikaa.