Mainos
Squarella oli Final Fantasy VIII -pelin lähdekoodi hukassa. Onneksi se löytyi, sillä nyt vihdoin tämän sukupolven konsolit pääsevät remasteroidun FF8:n pariin.

Melkein kaikki muut vanhemmat Final Fantasy -pelit ovat saaneet uudelleenjulkaisun, osa useamman kerran. SquareEnixin (silloinen Squaresoft) Final Fantasy VIII on kuitenkin loistanut poissaolollaan. Tänä vuonna alettiin ihmetellä missä peli luuraa, kun FF7, FF9, FFX ja FFXII saivat uudelleenjulkaisunsa. Tarinat internetissä kertovat, että Final Fantasy 8:n lähdekoodi oli hukassa. Tämä ei ollut sinällään tavatonta, sillä talon tapoihin kuului koodin poisto julkaisun jälkeen. Tämä oli aikaa, kun pelit tehtiin valmiiksi ja Day One – ja muut patchit olivat vasta tulevaisuuden nannaa. Masterkopiot valmiista pelistä oli olemassa, niin mitä sitä säilömään koodinpätkää. Pitkän etsinnän jälkeen koodi sitten ilmeisesti löytyi, sillä nyt kahdeksas Final Fantasy sai vihdoin uudelleenjulkaisun.

Mainos

Sama peli, paremmat grafiikat

Final Fantasy VIII jakoi aikanaan pelaajakunta ilmestyessään vuonna 1999. Pelin päähahmo on angstinen Squall, joka ajautuu sotilasakatemiassa opiskelun ohella maailmanpelastuspuuhiin, ja ehkä myös vähän tykästyy tyttöön. Ehkä. Jos angstiltaan ehtii.

Tarinallisesti peli oli kuin teini-scifi-rakkaus-draama-maailmanpelastusleffat, joihin kuuluvat mm. Nälkäpeli, Divergent, The Maze Runner, jne. Voisi väittää, että tarina sinällään oli aikaansa edellä. Tämä teiniromanssiaspekti jakoi pelaajia pelin nimeen vannoviin ja kiroaviin. Lisäksi peli toimii yhdessä vaiheessa kahdella eri tasolla, joka oli omiaan sekoittamaan suoraviivaisuuden ystäviä.

Pelillisesti herneitä nenään asetteli mm. taikojen imuttelu mp-pisteiden sijaan, sekä eroavaisuus aikaisempien osien hahmojen varustelun ja kehittämisen suhteen. Nykyään FF8:n uudistukset ovat paljon tutumpia pelaajille, joten närästyskokemus lienee helpompi välttää tuorein silmin pelaavalle.

Final Fantasy 8 on saanut saman taustan suttusumennuksen kuin 7 ja 9, sekä hahmomallit ovat saaneet todella komian uuden pinnan. Squall, Rinoa ja kumppanit eivät ole aiemmin näyttäneet näin hyvältä. Lokaatiot ja musiikit pelissä ovat edelleen erittäin upeita, vaikkakin taustojen suttuinen sumennus hieman tylsistyttää ilmettä.

Kannattaako ostaa?

Final Fantasy 8 kuuluu omien lemppari jrpg-pelien joukkoon, ja on ilo nähdä se uusilla konsoleilla. Uudet hahmomallit näyttävät juuri siltä, kuin millaisiksi ne oli PSX:llä pikselien seassa kuvitellut. Tarina on edelleen mukaansa tempaava, täynnä koukkua ja käännettä, sekä mukana on myös erittäin koukuttava keräilykorttipeli Triple Triads. Tämän korttipelin voisi katsoa johtaneen mm. Witcher 3:n korttipeliin.

Suosittelen tutustumaan FF8:n omanlaisensaa tarinaan ja päättämään itse, kummalla puolella aitaa seisoo. Peli on mielestäni kestänyt aikaa melko hyvin.

Mainos