Finnkino rakentaa Helsingin Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin

Mainos

Finnkino kehittää yhdessä Helsingin Itiksen kanssa Suomen elokuvateatterimaailmaa avaamalla loppuvuodesta 2018 huippumodernin Finnkino Itis -teatterin. Uusi yhdeksänsalinen teatteri on Suomen ensimmäinen IMAX-elokuvateatteri.

– Olemme todella ylpeitä ja innoissamme, että saamme vihdoin julkistaa avaavamme Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin. Maailmanlaajuisesti tunnetuin IMAX-teatteritekniikka ja Suomeen kauan odotettu IMAX-sali on osa Itikseen rakentuvaa yhdeksän salin elokuvateatterikokonaisuutta, kertoo Finnkinon toimitusjohtaja Veronica Lindholm.

Lindholmin mukaan Helsingin Itäkeskus on uudelle huipputeatterille strateginen sijainti.

Mainos

– Itä-Helsingistä ja sen lähialueilta on puuttunut täysmittainen elokuvateatteri ja sitä aukkoa olemme nyt paikkaamassa. Itäkeskuksen hyvien kulkuyhteyksien ansiosta odotamme Itis-elokuvateatteriin leffafaneja laajasti niin lähialueilta kuin metrolinjan varrelta ja muualtakin Suomesta. Uskomme, että Suomen ensimmäinen IMAX-teatteri kiinnostaa, Lindholm jatkaa.

Finnkino Itis avaa ovensa loppuvuodesta 2018

Noin tuhatpaikkaista Finnkino Itistä ja Suomen ensimmäistä IMAX-teatteria on valmisteltu pitkään. Rakennesuunnittelu aloitettiin vuosi sitten ja tällä hetkellä teatterin tilalla on iso monttu, josta teatteri ensi vuoden aikana alkaa muotoutumaan.

– Finnkino Itiksen IMAX on kauan odotettu ja tärkeä jatkumo Odeon-ryhmän IMAX-yhteistyölle. Yhteinen menestyksemme Tukholman IMAX-teatterin avaamisessa ja Odeonin ketjujen 21 muuta IMAX-teatteria Euroopassa sekä Finnkinon erittäin korkeatasoinen teatteriosaaminen luovat meille erinomaiset lähtökohdat rakentaa Finnkino Itiksen IMAX-teatterista unohtumaton kokemus kaikille elokuvien ystäville Suomessa, kommentoi IMAX Corporationin Euroopan ja Afrikan alueen toimitusjohtaja Giovanni Dolci.

Tämänhetkisten suunnitelmien mukaan Finnkino Itiksen saliin tulee noin 315 m2:n suuruinen kangas sekä IMAXin oma 12.0-kanavainen Immersive Sound System -äänentoistojärjestelmä. Pohjoismaissa on tällä hetkellä Itikseen rakentuvan IMAX-teatterin lisäksi vain kaksi muuta IMAX-teatteria.

Itiksestä kehitetään monipuolista, koko perheen elämyskeskusta

Itiksen kaupallinen ja operatiivinen johtaja Belinde Bakker pitää elokuvateatteria erinomaisena ponnahduslautana kauppakeskuksen uuden tavoiteposition saavuttamiseen.

– Asiakkaat odottavat kauppakeskusten tarjoavan shoppailun lisäksi erilaisia viihtymisen ja vapaa-ajan palveluita. Iloitsemme voidessamme vastata asiakkaidemme odotuksiin rakentamalla Suomen johtavan elokuvateatteriketjun Finnkinon kanssa Itikseen Suomen ensimmäisen IMAX-elokuvateatterin, toteaa Bakker.

Huippumoderni elokuvateatteri saa seurakseen upouuden, korkeatasoisen ravintola-alueen. Lisäksi Itiksen nykyinen, Finnkinoa vastapäätä sijaitseva ravintolamaailma remontoidaan kokonaisuudessaan. Perheille suunnattuja palveluita parannetaan ja uuden viihdealueen suunnittelu on käynnistetty.

– Tavoitteemme on tehdä Itiksestä perheiden suosikkikohde shoppailuun ja vapaa-ajan viettoon. Suomen paras elokuvateatteri on paras mahdollinen lähtökohta hankkeellemme, kertoo Bakker.

Käy katsomassa videolta, miltä uusi huippumoderni Finnkino Itis IMAX®-elokuvateatteri näyttää. Lisätyn todellisuuden AR-esittely löytyy osoitteessa www.finnkino.fi/itis.