Mainos
Taktinen roolipeli ja armoton mäiskintä päättivät hankkia lehtolapsen. Syntyi Fire Emblem Warriors, jonka kaoottinen strategia on yllättävän huumaannuttava.

Fire Emblem on aina ollut syvien tunteiden ja tarkan pohdinnan pelisarja. Dynasty Warriors -pelit taasen tunnetaan nopeaa ajattelua ja sormia vaativasta hack-and-slash-hauskuudesta. Näiden kahden yhdistelmä on enemmän kuin osiensa summa.

Mainos

Fire Emblem Warriorsin juonessa sankarit, hirviöt ja maagiset esineet törmäilevät fantasiakuningaskunnassa tyypilliseen tapaansa.

Allekirjoittaneelle taustatarinan merkitys jäi vähäiseksi, päähuomion kiinnittyessä strategisiin massataisteluihin, jotka ovat pelin ytimessä.

Jatkuvasti varpaillaan

Taisteluiden tahti on nopeaa ja niitä on mahdollista lähestyä useista eri kulmasta. Mukavaa lisämaustetta tekemiseen tuovat hahmojen erilaiset synergiat ja tukitoiminnot. Pelaaja pidetään jatkuvasti varpaillaan, sillä erilaiset tilanteet vaativat erilaisia toimenpiteitä – väärät valinnat johtavat tietyissä tilanteissa varmaan tappioon.

Eheä kokonaisuus

Graafisesti ja teknisesti kokonaisuus on eheä. Hahmot ja kentät näyttävät hyvältä sekä isolla että pienellä ruudulla, mutta mobiilina pelattaessa pientä sekavuutta on havaittavissa. Positiivisen erityishuomion ansaitsee pelin asetuksista löytyvä mahdollisuus suosia joko ulkonäköä tai suorituskykyä (suosittelen jälkimmäistä).

Fire Emblem Warriors on enemmän kuin kelvollinen peli sekä nopean toiminnan että taktisen ajattelun ystäville. Ainoa tähtiä himmentävä tekijä on Switchin hivenen liian alhainen teho, joka ei aina anna ottaa ilotulituksesta täyttä iloa irti.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Fire Emblem Warriors
80 %
Edellinen artikkeliHuomastiko näitä 10 hienoa yksityiskohtaa Assassin’s Creed 3 Remasterissa?
Seuraava artikkeliDead or Alive 6 -arvostelu – Rauhallisempaa tissifysiikkaa, mutta sekin suututti feministit
Aaro Hallamurto (ent. Kare), eli Herrasmiespelaaja on kovan luokan Nintendo-spesialisti ja pitkän linjan videopeliveteraani.