Mainos
Firefighting Simulator – The Squad tuo pelastustoiminnan sankarismin kaikkine nyansseineen, haasteineen ja työkaluineen PC-pelaajien näppäimille. Joko nyt vihdoin saataisiin kaiken kattava ja peli-ilon mahdollistava palomiessimulaattori vai onko tämäkin kakkulia?

PC:lle on tarjolla simulaattoreita laidasta laitaan. Suosituimmat ovat auto-, lento- sekä sotasimulaattorit. Myös viranomaistoimintaa sisältävät pelit tuntuvat imevän yleisöä, harmi vain, että suurin osa niistä on pienen budjetin kakkakökkäreitä.

Firefighting Simulator – The Squad on onneksi positiivinen yllätys, joka peittoaa tähän astiset Notruf 112– ja EmergeNYC-simulaattorit mennen tullen.

Mainos

“…tehtävä 402, aarne!”

Nimensäkin mukaan pelaaja toimii Firefighting Simulator – The Squad -palomiessimulaattorissa palomiehenä, tai nykyisen tasa-arvon ja erityisherkkyyden aikana pelastajana.

Toiminnallisuuksiin, työkaluihin ja mm. nostolava-autoon tutustutaan pelastusopisto-henkisessä tutoriaalissa, jossa harjoitellaan kaikkea. Kun “kurssi” on käyty, on pelaaja valmis tehtäville.

Pääasiassa Firefighting Simulator – The Squad -pelissä sammutellaan tulipaloja ja pelastetaan ihmisiä nalkista. Siinä missä Notruf 112 -pelissä pelaaja sai valita selkeästi oman roolinsa palomestarin, kessun tai vaikka koneenkäyttäjän vaihtoehdoista, toimii pelaaja tässä kessuna ja pelastajana samaan aikaan.

Keikoilla tehdään ensin tilannearvio, viritellään vesiletkut kuntoon ja sitten ohjataan tekoäly(ttömät) pelastajat tekemään mitä ikinä sitten tarve onkaan. Ovet rikotaan, ihmiset pelastetaan ja palot sammutetaan. Pelaaja joutuu jatkuvasti tarkkailemaan, mitä tekoäly-ystävät tekevät, sillä hanskat tippuvat varsin nopeasti, jos koko ajan ei käsky käy.

Komea kuin palomies

Graafisesti Firefighting Simulator – The Squad on yllättävän kaunis, ottaen huomioon, että kyseessä on pienen budjetin pelituote. Etenkin tulitehoste on varsin näyttävä, vesiroiskeet ja maisemat poikkeuksellisen kaunista AA-tason katseltavaa.

Peli ei tue säteenseurantaominaisuuksia, mutta screenspace-heijastukset ovat vahvasti mukana lähes kaikissa objekteissa.

AA-laatu näkyy eniten animaatioissa. Hahmojen animaatiot ovat selkeästi käsipelillä tehtyjä ja varsin tönkköjä. Muiltaosin grafiikka on hyvinkin pätevää näin pienen budjetin pelille.

Kenelle?

Firefighting Simulator – The Squad on peli kaikille palo- ja pelastustoiminnasta kiinnostuneille ja innostuneille. Simulaattori opastaa varsin autenttisesti amerikkalaisen pelastustoiminnan perusteita ja tarjoilee paljon sankaritehtäviä, joita vain harva pääsee uransa aikana tekemään.

Pelaaminen on hauskaa pienissä erissä ja voikin sanoa, että Firefighting Simulator – The Squad on helposti paras tähän astisista pelastustoimintasimulaattoreista. Oikeaa pelastusopistoa tai alkusammutuskoulutusta se ei korvaa, mutta pelinä se on juuri sitä, mitä se lupaileekin.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Firefighting Simulator – The Squad
85 %
Edellinen artikkeliKukkaron nyörit kiinni! – Skalpeeraajat iskivät uusien konsolien ennakkotilauksiin ja myyvät Pleikkareita tuplahintaan
Seuraava artikkeliRespawn.fi Podcast, osa 26: Jäätävä hype!
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
firefighting-simulator-the-squad-arvosteluFirefighting Simulator – The Squad on helposti paras tähän astisista pelastustoimintasimulaattoreista. Oikeaa pelastusopistoa tai alkusammutuskoulutusta se ei korvaa, mutta pelinä se on juuri sitä, mitä se lupaileekin.