Mainos
Epic Games on ilmoittanut tuovansa Fortniten takaisin iOS-laitteille myöhemmin tänä vuonna osittain EU-lainsäädännön muutoksen ansiosta.

Epic Gamesin virallisella Newsroom-tilillä X:ssä julkaistussa X-viestissä julkaisija kertoi, että peli palaa iOS:lle Euroopassa vuonna 2024, ja sen jakelu tapahtuu tulevan Epic Games Store for iOS:n kautta.

Vielä ei ole selvää, sisältyykö tähän myös Iso-Britannia – koska lakimuutos oli EU:n lakimuutos ja Iso-Britannia ei ole enää osa EU:ta – tai suunnitteleeko Epic maksavansa Applelle sen ilmoittaman uuden maksun vaihtoehtoisista sovelluskaupoista.

Mainos

Jälkimmäinen vaikuttaa epätodennäköiseltä, sillä Epic lisäsi: ”Pysykää kuulolla, kun selvitämme sääntelyn aikataulua”. Jatkamme edelleen väittämistä tuomioistuimille ja sääntelyviranomaisille, että Apple rikkoo lakia.”

Muutokset tehdään maaliskuussa voimaan tulevan EU:n uuden digitaalimarkkinoita koskevan lain, Digital Markets Actin, seurauksena.

Lain mukaan Applen on nyt annettava kehittäjien luoda ja tarjota uusia sovelluksia (mukaan lukien uusia kauppoja) ilman App Storea, mutta Apple on muuttanut ehtojaan edelleen varmistaakseen, että se ansaitsee edelleen rahaa muista kuin App Store -sovelluksista.

Apple on vaatinut, että sovellusten, joita ladataan yli miljoona kertaa vuodessa, on maksettava sille 0,50 euroa jokaisesta yli miljoonan latauksesta, mikä tarkoittaa, että kehittäjät ovat Applelle velkaa 500 000 euroa / 542 000 dollaria jokaisesta miljoonasta latauksesta ensimmäisen miljoonan jälkeen.

Aikaisemmin tässä kuussa se ilmoitti myös, että se antaa kehittäjien viedä käyttäjät kolmansien osapuolten verkkosivustoille maksujen suorittamista varten, mutta se perii 27 prosentin provision kaikista näiden maksulinkkien kautta saaduista tuloista.

Ellei tilanne siis muutu, näyttää siltä, että vaikka Epic julkaisisi Fortniten iOS-laitteille oman Epic Games Storensa kautta, sen suosio tarkoittaa, että se voi silti joutua maksamaan Applelle miljoonia dollareita Applen ehtojen mukaisesti.

Mainos