Mainos

Forza Horizoniin on julkaistu kolme uutta lisäosaa, jotka avaavat autokansalle uusia ajoneuvoja ja uutta pelattavaa. Saimme lisäosat käsiimme ja tässä lyhyt arvostelu kaikista kolmesta.

Horizon Rally tuo rallietapit sekä viisi uutta autoa Forza Horizoniin. Ralli ei sulaudu emopeliin vaan luo oman valikon alkuruutuun. Radat ovat hiekkapätkiä jo tutuiksi tulleista tieosuuksista. Tässä kosahdetaan ensimmäisenä metsään, olisiko ollut liikaa tehdä ihan oikeasti uudet radat?

Mainos

Toki etapit tuntuvat erilaiselta kun alkuperäiset asfalttipätkät, mutta ikävä "olen ajanut tästä monta kertaa ennenkin" -tunne kolkuttaa pääkopassa. Tästä huolimatta etapit ovat kuitenkin pinnaltaan erilaisia, rallia niissä ajaa mielellään. Ralleja on kuusi sekä erillinen finaali. Jokaisessa rallissa on neljä etappia. Tosin neljäs etappi on aina jonkinlainen väännös kolmesta aikaisemmasta.

Rally

Toinen ongelma ovat uudet autot. Kyllä autopaketit ovat aina olleet laadukkaita, mutta uusia ralliautoja on rallipaketissa viisi. VIISI? Rallihistoria on täynnä klassikkoja, miksi mukaan ei annettu enempää? Uusiin ralliautoihin saa erilaista ralliosaa kiinni, vararenkaasta valopatteristoon. Lisäksi rallia voi lähteä kokeilemaan vaikka Ferrarilla, sillä rallijouset, renkaat ja vaihteisto on saatavissa myös muihinkin autoihin.
Rally
 

Kyllä rallilisärissä on jotain hyvääkin. Ajomalli on forzamaisen laadukasta tavaraa joka taipuu hyvin rallietapeille, tosin realistisuus karisee hieman lisää Motorsporttiin verratuna. Ikävä kyllä vähäisen auto- ja ratamäärän takia lisäri on äkkiä koluttu läpi. Lisärin hintaan nähden suosittelen ostoa alennumyynnistä.

Transit

Top Gear ja Helmikuun autopaketit ovat tuttuja laadukkaita autopaketteja. Top Gear -paketista löytyy mm. vuoden 2011 Ford Transit -pakettiauto, Mercedes Benzin CLK-GTR vuodelta 1998 ja James Bondinkin käytöstä tuttu Aston Martin Vanquish.

Helmikuun paketista avautuu puolestaan vanha 70-luvun Nissan Datsun 51, kultaiselta 90-luvulta peräisin oleva Ferrari 512 TR ja uusinta uutta Subarua BRZ:n muodossa. 

Pakettien autoista joko pitää tai sitten ei. Autot voi ostaa joko kerralla tai erikseen.

 

Kimmo Kajander

Mainos