Furiosa: A Mad Max Saga ei toimikaan Cannesin elokuvajuhlien avauselokuvana

Mainos
George Millerin odotettu jatko-osa Furiosa: A Mad Max Saga on vahvistettu 77. Cannesin elokuvajuhlille. Elokuva esitellään Millerin ja näyttelijöiden Anya Taylor-Joy, Chris Hemsworth ja Tom Burke läsnäollessa kilpailun ulkopuolisessa gaalaistunnossa keskiviikkona 15. toukokuuta.

Elokuva oli laajalti odotettu tämän vuoden festivaalin avajaiselokuvaksi, mutta se esitetäänkin festivaalin toisena iltana.

Mad Max -sarjan viidennen osan Cannesin ensi-ilta tulee yhdeksän vuotta sen jälkeen, kun Warner Warner lanseerasi onnistuneesti Mad Max: Fury Road -elokuvan Cannesissa vuonna 2015. Uusi osa tulee teatterilevitykseen Ranskassa 22. toukokuuta, kaksi päivää ennen sen Yhdysvaltain ensi-iltaa. Suomessa elokuva saa ensi-iltansa 24. toukokuuta.

Mainos

Virallisen tiivistelmän mukaan elokuvan tarina menee seuraavasti:

“Romahduksen kohdattua maailmaa nuori Furiosa siepataan kotoaan ”Monien äitien vihreästä paikasta” ja hän joutuu sotaherra Dementusin johtaman prätkäjengin armoille. Matka aavikon halki johdattaa heidät Immortan Joen hallitsemalle linnakkeelle. Samalla kun nuo kaksi tyrannia taistelevat herruudesta, Furiosan on selviydyttävä monista haasteista etsiessään keinoa palata kotiin.”

Miller oli viimeksi Cannesissa vuonna 2022 elokuvalla Three Thousand Years of Longing, jossa näyttelivät Tilda Swinton ja Idris Elba, kilpailun ulkopuolella.

Festivaali kunnioitti Mad Max -sarjaa:

Mad Max (1979), Mad Max II: Haaste (1981) [julkaistu Yhdysvalloissa nimellä The Road Warrior], Mad Max: Beyond Thunderdome (1985), Mad Max: Fury Road (2015), Furiosa: A Mad Max Saga (2024) – viidessä jaksossa ja lähes viidessä vuosikymmenessä George Miller on luonut katarttisen myytin, jopa katarttisen mytologian.

Mad Max on yhteiskunnallisen ja ympäristöllisen romahduksen kronikka, joka leikittelee genrekoodeilla kyseenalaistaakseen nämä teemat, alun perin visionääriset ja nyt julmasti ajankohtaiset. Alun perin Australian erämaassa kuvattu tämä uudelleen käsitelty ‘lännenelokuva pyörillä’ kuvailee dystooppista maailmaa, jossa nopeus ja liike ovat yhtä lailla elämän energiaa kuin kuolemaa resurssien ehtymisen seurauksena, tarjoten katsojalle adrenaliiniannoksen, jota harvoin on vertailtu valkokankaalla.”, festari mainostaa.

Mainos