Mainos
Useat eurooppalaiset jälleenmyyjät eivät tiettävästi enää varastoi fyysisiä Xbox-pelejä.

Näin kertoo GamesIndustry.biz:n Christopher Dring, joka kertoi Games Industry Microcast -ohjelmassa kuulleensa, että konsolin fyysisten pelien myynti on niin vähäistä, että jälleenmyyjät ovat päättäneet lopettaa tuotteiden varastoinnin.

– Eräs suuri julkaisija kertoi minulle juuri ennen joulua, että eri puolilla Eurooppaa useat jälleenmyyjät ovat alkaneet lopettaa Xbox-pelien myynnin. Xbox on niin digitaalinen konsoli, että pelien fyysinen menekki on todella heikko, ja kun myyt konsolia, johon useimmat ihmiset vain lataavat pelejä, se ei lopulta hyödytä vähittäiskauppiaita kovinkaan paljon, Dring kertoi.

Mainos

– Laitteistojen marginaali on usein melko pieni. En pystynyt vahvistamaan tätä, en löytänyt, mistä jälleenmyyjästä nämä ovat, mutta se oli oikea ylempi eurooppalainen kustannuspomo, joka sanoi sen minulle.

Microsoft tähtää digitaaliseen kauppaan

Tämä tapahtuu sen jälkeen, kun Microsoft on väittänyt sulkeneensa fyysisten pelien markkinoille tuomiseen keskittyneet sisäiset osastot.

Syyskuussa vuotaneet oikeudelliset asiakirjat saattoivat paljastaa Microsoftin pelistrategian keskeiset elementit tuleviksi vuosiksi, mukaan lukien suunnitelmat lanseerata ”ihastuttavan digitaalinen” Xbox Series X -konsoli, jonka koodinimi on ”Brooklin”.

Suunnitelmat ovat saattaneet muuttua, mutta asiakirjojen mukaan konsoli oli tarkoitus tuoda markkinoille marraskuussa 2024 ja sen hinta oli 499 dollaria.

– Xboxilla on nykyään tiettyjä AAA-pelejä, joiden digitaalinen osuus on yli 80 prosenttia, joten se ei ole kovin yllättävää. Tämä antaa viitteen siitä, millainen next gen on varmasti, Niko Partnersin tutkimus- ja näkemysjohtaja Daniel Ahmad sanoi vastauksena Cordenin väitteisiin.

Useimmat AAA-pelit julkaistaan tällä hetkellä sekä fyysisesti että digitaalisesti, mutta jotkut pelit ovat saatavilla vain ladattavina. Tunnettuja esimerkkejä ovat viime lokakuussa julkaistu Alan Wake 2 ja Xboxin Hellblade 2, joka julkaistaan toukokuussa.

Mainos