GameXpo 2018-katsaus: Suunta on oikea!

Mainos
Vuonna 2017 Helsingin Messukeskuksessa järjestetty GameXpo oli monen kävijän mukaan farssi. Myös Kontrollerin vuoden 2017 messukatsausvideossa kävi somevastaava sammuttelemassa soihtuja ja vannoen, että seuraava vuosi olisi parempi.

Kävimme siis tarkistamassa lunastettiinko lupaus. Jälleen muutama suuri nimi puuttui, mutta tänä vuonna varsinainen ”messukrapula” ei tuntunut häiritsevän.

GameXpon alue tuskin oli suurempi kuin viime vuonnakaan, mutta se tuntui järkeistetymmältä ja runsaammalta. Pitkät rivit turnauskoneita, 250 neliön Nintendo-alue jo sisääntulon vieressä oli jo näkemisen arvoista.

Mainos

Niin, turnauskoneita.

Ajan hengen mukaan e-sports ja streamaus olivat vahvasti läsnä. Toki tulevat ja tämän hetken kovimmat julkaisut olivat pelattavissa, mutta suuret lavat vetivät puoleensa. Toisella puolella oli 1000 pelaajan Player Unkown’s Battlegrounds-turnaus ja toisella puolella Counter-Strike: Global Offensive. Ilta-Sanomien ”streaminurkassa” pelattiin sitten änäriä.

Myös mobiili oli alustana päässyt paikalle, joka – ainakin allekirjoittanutta – vähän jäi ihmetyttämään. Suomen teleoperaattorit ovat kyllä vahvasti mukana e-sportsissa ja peliskeneissä, mutta Elisan ja OnePlus 6T:n ständi keskellä aluetta palautti mieleen DigiExpo-ajat, jolloin konsepti tuntui olevan vielä enemmän hajalla.

Videolta löytyy enemmän fiilistelyä alueesta ja hassuttelua tuttujen kanssa. Kerro myös pääsitkö itse paikalle ja mitkä ovatkaan omat tuntemuksesi GameXposta? Kaipaatko DigiExpon aikaista meininkiä?

Kirjoittaja on ihmetyksestään huolimatta OnePlussan suuri fani sekä Kontrollerin jäsen.

Mainos
Edellinen artikkeliEmily Blunt paljastaa: A Quiet Place 2 tulossa – mahdollisesti esiosa
Seuraava artikkeliFantastic Four -elokuva on nyt katsottavissa ilmaiseksi YouTubessa
Kontrolleri on vuonna 2015 toimintansa aloittanut tiimi, jonka intohimoina ovat videopelit, videopelikulttuuri, elokuvat ja tv-sarjat. Kontrolleri toimii pääasiassa YouTubessa, mutta näet videomme myös Respawn.fi:ssä.