Mainos

Epic Gamesin ja People Can Fly studiosin uusin tuotos, Gears Of War: Judgment jatkaa huippusuosion saavuttaneen pelisarjan saagaa, eikä tuota pettymystä kovimmillekkaan testosteronifanaatikoille. Juonellisesti Judgment liikkuu sivuraiteilla ja käsittelee aikaa 14 vuotta ennen emopelin tapahtumia. Pelin päähenkilönä koheltaa teini-ikäiseltä koulukiusaajalta näyttävä Damon Baird, joka pelin alussa nelihenkisen Kilo-ryhmänsä joutuu kenttäoikeuden eteen. Peli etenee kenttäoikeudesta käsin takaumien avulla ja samalla selkiävät syyt oikeuden eteen joutumiselle.

Snaipperi

Vaikka peli poikkeaakin kerronnaltaan muista osista, on se silti pohjimmiltaan samanlaista huikeaan visuaaliseen sisältöön ja raakaan mättömeininkiin perustuvaa Gears Of Waria, jota on totuttu näkemään jo pelin aiemmissa osissa. Toiminta on suoraviivaista ja hauskaa, eivätkä puutteet juonessa tai ääninäyttelyssä jää vaivaamaan, kun pelaaja pääsee todistamaan epämääräisten mutanttivihollisten kuoleman kaksimetrisen luoteja sylkevän tappokoneen kourissa. Jopa nuoren sivaripojan sydän lämpeää, kun elämää suuremmat vihollislaumat lankeavat fallosmaisen pikseliraudan voimasta.

Mainos

Talot

Judgmentin pelimekaniikka on sulavaa ja bugivapaata. Ylikasvaneet karpaasit tottelevat pienen tatin käskyjä vaivattomasti ja liikkeet ovat sulavia kuin Venäjän kansallisbaletin päätanssijoilla. Kentät ovat lyhyitä, noin 10-15 minuutin pituisia ja tavoitteena on saada mahdollisimman hyvä pistesaalis. Suuresta pistesaaliista hyötyy lähinnä jos haluaa kerskailla kavereille, sillä peli ei itsessään palkitse pisteiden kartuttamisesta. Aiempiin osiin verrattuna Judgmentissa pelitempo on entistä nopeampi, jonka näkee käytännössä mm. B-luokan vihollisten suurena määränä. Myös aseiden nopea vaihtomahdollisuus ja granaattien pikaheitto tukee pelin asteen nopeampaa rytmitystä.

Gondola

Pelin kaunis äänimaailma täydentää hyvin yksityiskohtaista ja tarkkaa pelikenttää, räjähdykset tuntuvat sydämessä asti ja vihollisten alkukantaiset sotahuudot soivat päässäsi, kun koitat nukkua rankan pelisession jälkeen. Pelin juoni on geneerinen ja puuduttavan tylsää sekä ääninäyttelijöiden näyttelijänlahjat ovat kyseenalaisia, mutta ne sopivat hyvin tälle perusaisteja hellivälle pelille.

Haven

Judgment tarjoaa uusia jippoja myös moninpelissä. Uudet pelimuodot ovat Survival ja OverRun. Survivalissa tehtävänä on puolustaa kolmea aluetta astettain kovenevia vihollisaaltoja vastaan. Jos puolustajat onnistuvat kukistamaan 10 aaltoa ja pitämään viimeisen tukikohdan hallussaan, voittavat he pelin. OverRun perustuu samaan ideaan, mutta siinä molemmilla puolilla on ihmispelaajia bottien sijaan.

Gears of War: Judgment on kaikenkaikkiaan piristävä yllätys ja on porukassa pienin määrin pelattuna jopa mainiota viihdettä. Jos aivottomuus ja aseet kiinnostavat, niin pidät varmasti tästä pelimaailman lihapäästä.

Tuomas Lehtomaa

Mainos