Mainos
Ghostbusters-fanit ovat odotelleet 1990-luvun alusta saakka kolmatta Haamujengi-leffaa, tajuamatta että se on jo tehty vuonna 2009, videopelinä.

Ghostbusters: The Video Game on siis todellakin jatkumoa kahdelle ensimmäiselle Ghostbusters-elokuvalle vanhan näyttelijäkattauksen tähdittämänä. Moni saattoi missata tämän hauskan cooppikokemuksen 10 vuotta sitten edellisellä konsolipolvella, muuta nyt Saber Interactiven ansiosta kaikki saavat uuden mahdollisuuden hypätä sen oikean Ghostbusters 3:n tarinan pariin.

Pelin kahdeksantuntisessa tarinassa uusi paha iskee New Yorkiin, jossa vanhat tutut haamujengiläiset pestataan pelastustehtäviin. Pelaaja itse on ”Rookie”, eli työharjoittelija, joka pääsee saman tien tiimin viidenneksi jäseneksi.

Mainos
Venkman, Rookie ja Stantz hississä
Pelaajan hahmolla, ”Rookiella” on kasvot, mutta ei nimeä eikä puherooleja.

Hyvin tehty remasterointi…

Saber on tehnyt käännöstyössä hyvää jälkeä. Pelattavuus on jouhevaa, grafiikat nättejä ja erikoistehosteet maukkaita. Jopa kummitusten tekoälyä on ehostettu ennalta-arvaamattomammaksi. Peli-ilo on ylimmillään.

Pelissä riittää hyvää tarinaa ja hauskaa haamujengipuuhaa hyväksi kotvaksi, ainakin jos louhii kaikki piilotetutkin asiat esille.

Pelin tarinan aikana pelaaja voi päivittää kalustoaan keikoista ansaituilla rahoilla ja helpottaa täten haamujen vangitsemista osaltaan. Pelaaminen on mietitty Ghostbusters-brändin kannalta yllättävän tarkkaan, joten kaikki nyanssit ovat mukana – musiikkeja ja äänitehosteita myöten. Ghostbusters-fani on taivaassa. Leffat tekee heti mieli katsoa pelin perään.

Haamujengiläinen pyydystää aavetta.
Protonipyssyt ovat keskeinen osa peliä. Seinät palavat ja aaveet taintuvat, mutta säteitä ei sais yhdistää.

…vaan ei kuitenkaan täydellisesti

Ei rebootti aivan täydellinen kuitenkaan ole. Osa tekstuureista on suoraan 10 vuoden takaa. Pleikkari heittää myös häränpyllyä frameratesyöksyissään kun ruudulla tapahtuu paljon asioita. Nämä varmasti korjataan päivityksillä, mutta tätä kirjoittaessa, ne ovat iso osa peliä.

Suurin miinus tulee kuitenkin yhteistyömoninpelin puutteesta. Remasterointia ei voi pelata kaverin kanssa, vaan kaikki haamujahtailu tapahtuu elokuvista tuttujen haamujengiläisten kaverina. Tähänkin on huhuiltu tulevan myöhemmin cooppipäivitys, mutta ainakaan toistaiseksi coopitus ei onnistu.

Haamujengiläinen New Yorkin kaduilla.
Legendaarinen ECTO-1 on tietenkin mukana.

Ghostbisters-videopeli on paras Ghostbusters-videopeli, joka on saatavilla. Se on myös parempi tarinaltaan kuin vuonna 2016 valmistunut, Melissa McCarthyn, Kristen Wiigin ja Kate McKinnonin tähdittämä remake-leffa.

Kahdeksantuntinen kesto on toisille lyhut, toisille sopiva, joten varsinaiseksi miinukseksi sitä ei voi laskea. Sen sijaan coopin puute ja satunnaoset fps-tahmailut ovat pelin heikointa antia. Ghostbusters-videopeli on Haamujengi-fanille pakkohankinta, nyt tai myöhemmin alennuksesta.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Ghostbusters: The Video Game
80 %
Edellinen artikkeliFinal Fantasy VIII Remastered -arvostelu – Mielipiteitä jakava fantasia uusissa väreissä ja polygoneissa
Seuraava artikkeliNäin suuri on Need for Speed Heatin kartta
Kristian Eloluoto
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.
ghostbusters-the-video-game-remastered-arvostelu-se-aito-ghostbusters-3Ghostbisters-videopeli on paras Ghostbusters-videopeli, joka on saatavilla. Se on myös parempi tarinaltaan kuin koomikkonaisten tähdittämä remake-leffa. Kahdeksantuntinen kesto on toisille lyhut, toisille sopiva, joten varsinaiseksi miinukseksi sitä ei voi laskea. Sen sijaan coopin puute ja satunnaoset fps-tahmailut ovat pelin heikointa antia. Ghostbusters-videopeli on Haamujengi-fanille pakkohankinta, nyt tai myöhemmin alennuksesta.