Mainos
God of War Ragnarökin ääninäyttelijä Christopher Judge on kehottanut pelaajia lopettamaan konsolisotien käymisen.

Näyttelijä, joka piti puheen otettuaan vastaan BAFTA Games Awards 2023 -palkinnon johtavassa roolissa esiintyvästä näyttelijästä, käytti hetken tunnustusta pelisarjan faneille ennen kuin pyysi heitä käyttäytymään rauhallisemmin.

– Kiitos faneille. Olkaa ystävällisempiä toisillenne. Teillä kaikilla on enemmän yhteistä kuin se, mikä teitä erottaa, hän sanoi.

Mainos

– Riippumatta siitä, mitä alustaa rakastatte, riippumatta siitä, mitä peliä rakastatte, olette silti osa peliyhteisöä, ja antakaa toistenne olla rauhassa.

God of War Ragnarökin kehitystiimi joutui pelin kehityksen aikana pelaajien hyökkäysten kohteeksi niin paljon, että kehittäjä Sony Santa Monica joutui antamaan lausunnon, jossa kehotettiin ”kunnioitukseen”.

Kun huhuttu julkaisupäivän julkistus kesäkuun lopussa 2022 ei tullutkaan odotetusti, osa pelin kehittäjistä sai kuulemma sosiaalisessa mediassa osakseen solvauksia.

Tämä sai studion luovan johtajan Cory Barlogin kehottamaan yhteisöä kohtelemaan ihmisiä, jotka tekevät rakastamiamme asioita, inhimillisellä kunnialla ja kunnioituksella.

Tätä seurasi studion itsensä lähettämä viesti, jossa sanottiin:

”Jokainen Santa Monica Studion työntekijä työskentelee luodakseen pelin, josta olemme ylpeitä ja jonka pelaamisesta toivomme teidän nauttivan, kun se julkaistaan.”

Fanimme inspiroivat meitä, ja ymmärrämme heidän intohimonsa ja halunsa saada lisää tietoa. Intohimon ei kuitenkaan pitäisi olla toksista eikä se saisi tapahtua kenenkään ihmisarvon kustannuksella. Juhlitaan yhteisöämme kohtelemalla toisiamme, jokaista peliä ja kehittäjää kunnioittavasti.”

God of War Ragnarök oli BAFTAn historian eniten ehdokkaita saanut peli, kaikkiaan 14 ehdokkuutta, ja se voitti lopulta kuusi palkintoa, mukaan lukien EE:n Vuoden peli -palkinnon ja molemmat esityspalkinnot.

Se ei kuitenkaan voittanut himoitun parhaan pelin palkintoa, vaan hävisi Vampire Survivorsille.

Mainos