Google esitteli uuden ”pelikonsolinsa” – tässä on Stadia

Mainos
Google esitteli GDC-tapahtumassaan tulevaisuuden pelaamista Stadian muodossa. Google Stadia on uusi pelikons… siis pelkkä ohjain, joka mahdollistaa uuden sukupolven konsolipelaamisen pilvessä.

Kuten kaikki konsolivalmistajat ovat kertoneet, tapahtuu tulevaisuuden pelaaminen Netflix-leffojen katsomisen tavoin verkon yli striimaamalla. Google Stadia on uusi ”konsoli”, joka tuo juuri tämän seuraavaksi toteen.

Mainos

Rajaton suorituskyky?

Google Stadian ylivoimainen puoli on siinä, että se ei ole sidonnainen tekniikkaan. Googlelta heitettiin läppää resoluutioon liittyen.

– Tämä laite tukee ensin 4K:ta, sitten 8K:ta – pah, 32K:ta!

Tällä hetkellä Googlen mylly on tehoistaan 10,7 GPU teraflopsia. Vertailun vuoksi, PS4 Pro on 4,2 ja Xbox One X 6 teraflopsia. Muistia laitteessa on 16 Gb, mutta tämän hetkinen valmius on peräti 484 gigalle.

Google Stadia pyörii Linuxin päällä ja hyödyntää Vulkan-grafiikkarajapintaa.

Google Stadia -ohjain

Pelaamisen helppous

Google painotti, että jatkossa pelejä ei enää tarvitse asentaa, sillä asennus hoidetaan Googlen päässä.

Samoin pelaamisen helppus on valttia. Jatkossa suosikkitubettaja voi esimerkiksi jakaa striimissään linkin, jolla katsoja pääsee mukaan samaan verkkopeliin.

Pelivideoiden tallennus?

State Share -ominaisuus on puolestaan klippienjako-ominaisuus, joka mahdollistaa pelivideon tallentamisen ja jakamisen. Tämä ominaisuus on kuitenkin riippuvainen pelikehittäjistä. Ominaisuus tulee aluksi pelitubettajien saataville, mutta laajenee kun laitteen käyttäjäkunta suurenee.

Koska tulee?

Google ei ole vielä antanut virallista julkaisupäivää laitteelle. Yhtiö antoi kuitenkin ymmärtää, että Google Stadia julkaistaisiin tämän vuoden aikana Yhdysvalloissa, Kanadassa, Iso-Britanniassa ja suurimmassa osassa EU-aluetta. Pohjoismaiden osalta ei kerrottu julkaisusuunnitelmia.

Laitteen kuukausihinnottelusta ei myöskään kerrottu vielä mitään. Varmaa on kuitenkin se, että laite vaatii nopean internetyhteyden toimiakseen täydellisesti.

Mainos