Mainos
Google Stadia on pettänyt jo monet mainostamansa lupaukset; pelit nykivät, viive on ajoittain hallitsematon, ja jopa luvattu 4K/60p-grafiikka on huonompaa kuin parhailla teho-pc:illä ja jopa paikoitellen karumpaa kuin Xbox One X:n 1440/30p-kuva.

Miksi sen sitten pitäisi olla edes parempaa? Koska Google lupasi niin toistuvasti jokaisessa Stadia-presentaatiossaan. Googlen talleissa majailevien supertietokoneiden piti olla markkinoiden parasta rautaa.

Nyt Google vastaa ja kertoo, mistä kiikastaa:

Mainos

– Kaikki pelit striimataan Stadiasta 4K/60p-striimillä ulos kuten luvattu. On pelikehittäjien valinta säätää omien peliensä grafiikka mahdollisimman hyväksi Stadia-kokemusta varten. Emme voi ottaa kantaa heidän tekemiin grafiikkasäätöratkaisuihinsa, mutta olemme tyytyväisiä siitä, miten hyvää jälkeä he ovat saaneet aikaan.

Google myös puolustelee, että pelikehittäjät voivat rauhassa twiikkailla pelejään Stadialle, eikä pelaajien tarvitse odotella patchien latailua ja asennusta. Google lupaa, että pelikehittäjät hienosäätävät pelejään nyt ja tulevaisuudessa parhaan mahdollisen laadun takaamiseksi.

Tässä tapauksessa Google vastaa vain striimistä ja pelikoneraudasta, pelikehittäjät ovat Googlen tietokoneiden tehojen armoilla. Ovatko Stadia-koneet sittenkään niitä maailman parhaimpia teho-pc:itä, jos grafiikkaa pitää laskea alaspäin?