Mainos
Google aloitti tämän vuoden E3-presentaatiosuman Google Stadia -laitteistonsa esittelyllä.

Puolituntisen presentaation summana saatiin tietää laitteiston hinta, verkkovaatimukset ja julkaisuajankohta.

Nettivaatimukset

Google Stadia vaatii toimiakseen Google Stadia -peliohjaimen ja minkä tahansa verkossa olevan näytön, eli television, puhelimen, tabletin tai vaikka Teslan kojelautanäytön.

Mainos

Parhaimman 4K-resoluutioisen 60 fps -kuvanopeuksisen ja 5.1-tilaäänellisen pelikokemuksen saa 35 megan suuruisella nettiyhteydellä. 1080/60p-tilaan riittää 25-megainen netti ja 720/30p-kuvaan riittää 10-megainen verkkoyhteys.

Hinta

Suomalaiset ovat onnekkaassa asemassa, sillä Google Stadia saapuu ensimmäisten joukossa Suomeen, marraskuussa. Kiitos nopeiden interverkkoyhteyksiemme ja insinöörikansoituksen.

Halvimmillaan Stadian kimppuun pääsee Base-luokassa, jossa kuvanlaatu on rajoitettu 1080p-resoluutioon ja pelitarjonta vanhoihin julkaisuihin. Tällöin pelaaja ostaa itse pelin. Peli, joka on ostettu stadialle, on pelaajan oma, mutta kuukausimaksulliseen kirjastoon ei ole asiaa.

Noin 10 eurolla kuukaudessa pelaaja pääsee käsiksi kaikkiin pelijulkaisuihin ja suurempaan resoluutioon. Samalla pelaan oma pelikirjasto pysyy myös olemassa – olipa kuukausimaksu voimassa tai ei. Tämä on Stadia Pro, joka siis avaa pääsyn kaikkiin tietokannassa oleviin peleihin Netflixin tavoin.

Täyden palvelun, mutta rajoitetun ajan myynnissä olevan aloituspakkauksen, Founder’s Editionin hinta on 129 euroa. Se sisältää erikoisen sinisen Stadia-ohjaimen, Chromecast Ultran, kolmen kuukauden starter-kit-tilauksen Stadia-palveluun sekä kolmen kuukauden starter-tilauksen annettavaksi yhdelle ystävälle.

Pelit

Heti alkuun Google Stadian pelikattaus ei ole järkyttävän suuri, mutta isoja pelejä käännetään oikopäätä mukaan jatkuvasti. Aloituspäivänä Stadian kirjastosta löytyy 31 peliä. Näitä ovat mm. Assassin’s Creed Odyssey, The Division 2, Doom Eternal, tuorein Tomb Raider -trilogia, Darksiders Genesis, Metro Exodus ja mm. Final Fantasy XV.

Myöhemmin Stadialle on tulossa muun muassa Gylt, Wolfenstein: Youngblood, Destiny 2, The Elder Scrolls Online, The Crew 2, Mortal Kombat 11, Trials Rising, Borderlands 3 ja Get Packed.

Koko presentaation Google Stadiasta näet tästä.