Mainos
Gran Turismo -sarjan johtaja Kazunori Yamauchi on vahvistanut, että kehittäjä Polyphony Digital ”tutkii… ja harkitsee” uusimman osan PC-versiota.

PlayStationin PC-käännökset ovat parhaillaan vahvasti esillä, ja Gran Turismo 7:n julkaisun jälkeen Sony on täydentänyt PC-kirjastoaan Sackboyn, Unchartedin, Spider-Manin ja sen jatko-osan Miles Moralesin sekä Sackboyn porttauksilla.

GTPlanetin kysyessä, olisiko GT7:n PC-versio jotain, mitä hän harkitsisi, Yamauchi vastasi:

Mainos

– Kyllä, uskon niin.

Polyphonyn toimitusjohtaja jatkoi väittämällä, että maaliskuussa PS5:lle ja PS4:lle julkaistun nimikkeen tuominen PC:lle ei olisi helppo prosessi.

– Gran Turismo on erittäin hienosäädetty peli. Ei ole monia alustoja, jotka voisivat ajaa peliä natiivisti 4K/60p:ssä, joten yksi tapa, jolla teemme sen mahdolliseksi, on alustan rajaaminen. Se ei ole kovin helppo aihe, mutta tietenkin tutkimme ja harkitsemme sitä, Yamauchi jatkoi.

Vuonna 2020 julkaistussa yritysraportissa Sony kertoi ensimmäisen kerran, että se aikoo tutkia useampien PlayStation-yksinoikeuspelien tuomista PC:lle Horizon Zero Dawnin julkaisun jälkeen alustalle.

Sitten viime vuoden alussa SIE:n johtaja vahvisti, että PlayStation toisi PC:lle ”koko joukon” pelejä.

GQ:lle puhuessaan SIE:n pomo Jim Ryan sanoi, että mahdollisuus tuoda PlayStationin IP:t laajemmalle yleisölle sekä helpompi porttausprosessi merkitsivät sitä, että useampien pelien tekeminen PC:lle oli yhtiölle nyt ”melko yksinkertainen päätös”.

PlayStation hankki Nixxes Softwaren, joka tunnetaan parhaiten Square Enixin pelien, kuten Tomb Raiderin, Deus Exin, Hitmanin ja Thiefin PC-versioiden parissa tekemästään työstä, auttamaan sen pelien tuomista alustalle.

Mainos