GTA 5 sai modin, jonka avulla pelaajat ja tekoäly voivat keskustella mikrofonin avulla

Mainos
Pelaamisen tulevaisuus on täällä. ChatGPT esitteli meille kirjoituspohjaisen tekoälykommunikoinnin ja nyt sitä voi harjoittaa äänen kanssa Grand Theft Auto V -pelin LSPDFR-modissa.

Veteraanimodaaja on julkaissut Grand Theft Auto V:hen modin, joka antaa NPC:ille mahdollisuuden puhua ääneen pelaajille tekoälyn avulla.

Sentient Streets on uusi tarinapohjainen lataus peliin, ja sen on luonut Bloc, modaaja, joka on aiemmin julkaissut samanlaisen modin Mount & Blade II: Bannerlordiin.

Mainos

Blocin modin kuvauksen mukaan Sentient Streetsin NPC:t ”perustuvat yli 30 tekoälymalliin, joiden avulla pelaajat voivat käydä avoimia keskusteluja reaaliajassa eksentristen kultin jäsenten, ovelien poliisien ja pahaa-aavistamattomien siviilien kanssa”.

Bloc demonstroi tätä videolla (yllä), jossa modia näytetään toiminnassa. Esiteltyään modin toimintaa ja näytettyään, miten se käynnistetään, Bloc näyttää, miten modi alkaa, kun pelaaja ohjaa poliisia, joka seisoo kadulla kolmen muun poliisin kanssa.

Tarinan ensimmäinen tehtävä on valita, mikä poliisi on pelaajan parina. Tämä tapahtuu lähestymällä kutakin poliisia, painamalla T-näppäintä saadakseen heidän huomionsa, pitämällä N-näppäintä painettuna ja puhumalla heidän mikrofoniinsa kysyäksesi heiltä kysymyksen.

Konstaapeli käyttää tekoälyä tulkitsemaan kysymyksen, luomaan vastauksen ja vastaamaan pelaajalle. Jokaiselle konstaapelille on myös annettu erilainen persoonallisuus; yksi on ystävällinen, yksi kova ja yksi flirttaileva.

Modin tekoäly on luotu Inworld AI:lla, joka on suunniteltu tekoälyohjattujen hahmojen käyttämiseen. NPC:iden äänet on luotu ElevenLabsin ääniteknologian tutkimusyhtiön luoman tekstistä puheeksi -ohjelmiston avulla.

Blocin modi on vain yksi monista projekteista, joissa yritetään hyödyntää tekoälytekniikkaa, jotta pelaajat voisivat käydä sujuvia ja improvisoituja keskusteluja NPC:iden kanssa ennalta asetetun dialogin sijaan.

Aiemmin tänä vuonna Nvidia esitteli Nvidia Acen, uuden työkalun kehittäjille, jonka ”tavoitteena on muuttaa pelejä tuomalla älykkyyttä NPC:ille tekoälyllä toimivan luonnollisen kielen vuorovaikutuksen avulla”.

Nvidia Ace sisältää useita ”optimoituja tekoälyn perusmalleja”, joiden avulla kehittäjät voivat luoda taustatarinoita ja persoonallisuuksia tekoälyyn perustuville NPC-hahmoilleen, toteuttaa puheentunnistuksen ja tekstin muuttamisen puheeksi sekä luoda kasvojen animaatioita tuotetusta puheesta.

Mainos