Mainos
Miksi Rockstar Games ei kiirehdi syöksemään markkinoille Grand Theft Auto 6 -peliä, vaan kehittelee sitä kaikessa rauhassa vuosikausia jo julkaistun Red Dead Redemption 2:n tapaan?

Vastaus kysymykseen löytyy taloustiedoista, jotka ovat osakeyhtiöiden – myös Rockstar Gamesin tärkein elinvoima. Vuoden 2020 taloustietojen mukaan GTA 5 tuotti melkein miljardi dollaria. Se tekee noin 2,5 miljoonaa dollaria joka päivä puhdasta tuloa.

GTA 5 räväytti jo julkaisupäivänään syyskuussa 2013 melkein samaisen tuloksen, mutta rahantulo on pysynyt erinomaisena kahdeksan vuoden eliniästä huolimatta. Peli oli notkahdusvaiheessa pari vuotta PS3-julkaisunsa jälkeen, mutta panostus laadukkaampiin lisäosiin GTA Onlinessa on pitänyt sen hengissä.

Mainos

GTA 6 -pelistä liikkuu monenmoista huhua, mutta varmaa on vain se, että peliä ei ole odotettavissa vielä vuosiin. Miksi olisikaan, sillä Rockstar Games tekee hyvää tulosta GTA 5:n lisäosilla. Red Dead Online tuottaa myös kivasti.

GTA 5 tuottanee yhtiölleen jälleen lisää tulosta syksyllä, kun pelistä julkaistaan uusille Xboxeille ja  PS5:lle Expanded and Enhanced -versio, joka toimii kuin PC-versio 4K/60p-resoluutiolla. Varsinaista graafista päivitystä kannattaa tuskin kuitenkaan odotella. Sellaiset saa modeilla PC-versioon.

Mainos
Edellinen artikkeliBattlefield 2042 -pelistä vuodettiin testipelikuvaa
Seuraava artikkeliMitä pelata co-oppina vuonna 2021?