Mainos
Brittiläinen tuomari on asettanut Rockstar-yhtiön hakkeroiman ja Grand Theft Auto 6:sta videomateriaalia vuotaneen 18-vuotiaan miehen suljettuun hoitolaitokseen.

Arion Kurtaj, joka kärsii akuutista autismista, tuomittiin jäsenyydestä kansainvälisessä hakkeriryhmässä Lapsus$, joka teki hyökkäyksiä myös teknologiayrityksiin, kuten Uberiin, Nvidiaan ja EE:hen.

Yhdessä 17-vuotiaan miehen kanssa, jota ei olla paljastettu julkisuuteen, hänet todettiin seitsemän viikkoa kestäneen rikosoikeudenkäynnin jälkeen syylliseksi vakavaan tietokoneen väärinkäyttöön, kiristykseen ja petokseen, Bloomberg kertoo.

Mainos

Tuomari Patricia Lees sanoi, että Kurtaj oli edelleen kiintynyt hakkerointiin ja aiheutti ”suuren riskin vakavasta vahingosta yleisölle taidollaan hankkia rajoittamatonta pääsyä tietokoneisiin”.

Kurtaj pysyy suljetussa psykiatrisessa sairaalassa, kunnes mielenterveyslautakunta päättää, ettei hän enää aiheuta vaaraa muille.

Nimettömäksi jäänyt 17-vuotias tuomittiin nuorten kuntoutusmääräykseen, johon liittyy 18 kuukauden valvontavelvoite.

Viime syyskuussa hakkerit julkaisivat verkossa tunnin verran GTA 6:n kehitysmateriaalia, mikä antoi pelaajille ensisilmäyksen yhden kaikkien aikojen myydyimpien pelien jatko-osaan.

Rockstar julkaisi tässä kuussa pelin ensimmäisen virallisen trailerin, joka keräsi yli 90 miljoonaa katselukertaa vain 24 tunnissa.

Mainos