Mainos
Rockstar Games on ilmoittanut ostaneensa CFX.RE:n, joka on GTA 5:n ja Red Dead Redemption 2:n suosituimpien modaustyökalujen takana.

”Tänään voimme ylpeänä ilmoittaa, että Cfx.re-ryhmä, joka on Rockstarin suurimpien roolipeli- ja luojayhteisöjen, FiveM:n ja RedM:n, takana, on nyt virallisesti osa Rockstar Gamesia”, yhtiö kirjoitti verkkosivuillaan.

”Viime vuosina olemme seuranneet innostuneina, kuinka Rockstarin luova yhteisö on löytänyt uusia tapoja laajentaa Grand Theft Auto V:n ja Red Dead Redemption 2:n mahdollisuuksia, erityisesti luomalla omia roolipelipalvelimia.

Mainos

Jotta voisimme tukea näitä pyrkimyksiä entisestään, laajensimme hiljattain modauksia koskevaa käytäntöämme siten, että se kattaa virallisesti myös luovan roolipeliyhteisön tekemät modit.

Yhteistyössä Cfx.re-tiimin kanssa autamme heitä löytämään uusia tapoja tukea tätä uskomatonta yhteisöä ja parantamaan palveluita, joita he tarjoavat kehittäjilleen ja pelaajilleen.”, Rockstar Games tiedottaa.

GTA 5 -roolipelaaminen kasvatti räjähdysmäisesti suosiotaan Twitchissä koronapandemian aikana. Modia, jossa pelaajat käyttävät GTA:n puitteita luodakseen upouusia pelitiloja, laajennetun inventaariojärjestelmän, poliisiroolipelit ja muita elämäsimulaatiotyylisiä mekaniikkoja, seuraavat säännöllisesti sadattuhannet katsojat.

Tämä siirto saattaa tulla yllätyksenä niille, jotka muistavat Rockstarin aikaisemman historian modaajien kanssa. Vuonna 2021 Rockstar haastoi oikeuteen ryhmän modaajia, joiden se väittää muokanneen GTA 3:n ja GTA Vice Cityn lähdekoodia. Tämä tapaus sovittiin myöhemmin yksityisesti.

Jatkossa voidaankin siis odottaa, että GTA 6:ssa voidaan jopa virallisesti päästä pelaamaan erilaisia roolipelitiloja erilaisilla servereillä.

Mainos