Mainos
GTA VI on mahdollisesti kaikkien aikojen odotetuin videopeli.

Rockstar Games ilmoitti GTA VI:n olevan aktiivisessa kehityksessä jo helmikuussa 2022, mutta muuta virallista emme ole kuulleet.

Yksi mielenkiintoisimmista GTA VI -huhuista viittaa siihen, että pelistä tulee kaikkien aikojen kallein viihdetuote, mikä ei ole kovin yllättävää, kun otetaan huomioon, että peliä on kehitetty ainakin 10 vuotta. GTA 5 -peli oli ilmestyessään myös maailman kallein viihdetuote ja sen tuotanto- ja markkinointibudjetti oli pelin julkaisuaikana 200 miljoonaa dollaria. GTA 6:n tuotannon kerrotaan maksavan markkinointibudjetteineen tiettävästi peräti 2 miljardia dollaria.

Mainos

Spekulaatioiden mukaan Rockstar Games voisi veloittaa GTA VI:sta reilusti tavanomaista peliä enemmän, kenties jopa niinkin korkeaa hintaa kuin 150 dollaria sen koon, laajuuden ja kehityskustannusten vuoksi.

On tärkeää huomata, että tämä hintalappu näyttää syntyneen kehityskustannuksiin liittyvien spekulaatioiden perusteella, ja on itse asiassa melko epätodennäköistä, että Rockstar Games ja emoyhtiö Take-Two Interactive ikinä uneksisivat veloittavansa videopelistä näin paljon. Se karsisi merkittävästi ostajakuntaa, eikä näin ollen tavoittaisi myyntiodotuksia.

Toisaalta, sama yhtiö veloitti juuri 60 euroa Red Dead Redemptionin PS5/XBS-porttauksesta ja 40 euroa GTA V:stä uuden sukupolven konsoleille, joten kuka tietää, mitä yhtiöllä on mielessä hinnoittelun osalta?

Mainos