Mainos
Grand Theft Auto 6 näyttää ilmestyvän maaliskuun 2025 jälkeen, kustantaja Take-Twon viimeisimpien tulosraporttien perusteella.

Näin sanovat Wedbush Securitiesin analyytikot Nick McKay ja Michael Pachter, jotka totesivat perjantaina, että peli näyttää lipsahtaneen pois kerran odotetusta vuoden 2025 alun julkaisuajasta.

Torstaina Rockstarin omistaja Take-Two tarkisti alaspäin ohjeistustaan seuraavalle tilivuodelle (FY25), joka kestää tästä huhtikuusta maaliskuuhun 2025.

Mainos

Tutkimusmuistiossaan, jonka otsikkona oli ”$7 Billion Means No GTA in FY:25”, analyytikot kirjoittivat:

”Voimme vain olettaa, että GTA VI on lipsahtanut pois FY:25:stä, mikä on linjassa aiempien odotustemme kanssa. Johto oli sanonut, että ensi vuoden varausluku on hieman yli 7 miljardia dollaria, mikä on kaukana sen toukokuussa antamasta alkuperäisestä 8 miljardin dollarin kommentista ja marraskuussa tehdystä ensimmäisestä tarkistuksesta, joka oli hieman alle 8 miljardia dollaria. Tieto tekee meistä lähes varmoja siitä, että GTA VI:ta ei julkaista ensi FY:ssä. Tämän sanottuamme meillä ei ole syytä uskoa, että peli olisi lipsahtanut kalenterista 2025, mutta on kohtuullista olettaa, että se julkaistaan myöhemmin tänä vuonna.”

Luultavimmin GTA 6 tullaan kevät- ja kesäspekulaatioista huolimatta julkaisemaan syksyllä 2025, sillä Rockstar Games on julkaissut kaikki suuret pelinsä syksyn ja joulun markkinoille. Kevät- tai kesäjulkaisua ei ole syytä tälläkään kertaa odottaa.

Rockstar julkaisi joulukuussa pelin ensimmäisen virallisen trailerin, joka keräsi yli 90 miljoonaa katselukertaa vain 24 tunnissa.

Vuoden 2025 julkaisupäivän lisäksi PS5- ja Xbox Series X/S -sarjoille se vahvisti, että peli sijoittuu osittain Vice Cityyn – kuvitteelliseen Miamiin – ja että sen pääosassa on kaksi päähenkilöä, joista toinen on sarjassa ensimmäistä kertaa nainen.

Torstaina Take-Two kertoi, että Grand Theft Auto 5:stä on myyty yli 195 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun se julkaistiin vuonna 2013. Pelisarjaa on myyty yli 420 miljoonaa kappaletta sen jälkeen, kun se julkaistiin vuonna 1997.

Mainos