Mainos
Grand Theft Auto 6 on parhaillaan kehitteillä, mutta sen julkaisupäivästä ei ole tietoa. Peliteollisuutta hiljattain koetellut lakkoiluaalto saattaa tarkoittaa, että peli saattaa ilmestyä jopa huhuja myöhemmin.

Grand Theft Auto 6 on ehkä yksi kaikkien aikojen odotetuimmista peleistä, ja vaikka siitä ei ole ilmoitettu mitään sen jälkeen, kun se paljastettiin ensimmäisen kerran helmikuussa 2022, fanit ovat yhä innoissaan.

Koska TV- ja elokuvateollisuus on kuitenkin joutunut viime aikoina kärsimään huomattavista viivästyksistä SAG-AFTRA:n lakkojen vuoksi, myös Rockstarin kaltaiset yritykset voivat joutua kärsimään, mikä puolestaan tarkoittaisi sitä, että seuraavaa Grand Theft Auto -osaa pitäisi odottaa vielä odotettua pidempään.

Mainos

SAG-AFTRA:n lakkojen avulla näyttelijät, kirjailijat ja muut alan ammattilaiset kampanjoivat paremman kohtelun ja palkkauksen puolesta suurilta studioilta.

Pelialalla useilla suurilla yrityksillä, kuten Activision Productions, Electronic Arts Productions, Insomniac Games, Epic Games ja WB Games, on sopimukset SAG-AFTRA:n kanssa. Tämä ei vaikuta ainoastaan tämän nimikkeen peleihin, vaan syyskuusta 2023 alkaen järjestettiin toinen lakko, jonka tavoitteena olisi ”saada palkankorotuksia ja suojaa tekoälyltä”.

Sittemmin 27. syyskuuta päättyi kirjailijoiden lakko, joka kesti 148 päivää.

SAG-AFTRA:n lakko on kuitenkin erillään WGA:n lakosta, ja kunnes sopimukseen päästään, näyttelijät pysyvät edelleen lakossa. Tämä tarkoittaa, että tuotanto keskeytetään, kunnes he palaavat, ja kuten voitte varmaan arvata, tämä voi vaikuttaa moniin tuleviin julkaisuihin, kuten Grand Theft Auto 6:een.

Pelin kehittäminen maksaa tiettävästi 2 miljardia dollaria, joten se vaatii ehdottomasti kaikkien käsien panosta, mikä ei ehkä ole mahdollista jatkuvien lakkojen takia.

Mainos