Mainos
Rockstar Games ilmoitti virallisesti, että GTA VI on kehitteillä helmikuussa 2022.

Kuitenkin vuosi sitten julkaistujen, pahamaineisten gameplay-vuotojen ansiosta tiedämme, että se on ollut kehitteillä jo ennen tuota ajankohtaa. Itse asiassa uskotaan, että GTA VI:n kehittäminen on saattanut alkaa noin kymmenen vuotta sitten, mutta sitä on tiettävästi käynnistetty uudelleen useamman kerran.

Valitettavasti Rockstar Gamesin helmikuussa 2022 tekemän ilmoituksen jälkeen kehittäjä ei ole antanut Grand Theft Auto VI:sta enää mitään merkittäviä päivityksiä. Tämän vuoksi olemme joutuneet tyytymään loputtomiin vuotoihin ja huhuttuihin sisäpiirintietoihin.

Mainos

Yhteistyössä tarina läpi?

Viimeisimmän huhun mukaan GTA VI:n tarinatila voisi olla pelattavissa co-op-pelinä toisen pelaajan kanssa. Jos tämä pitää paikkansa, se olisi valtava juttu, sillä perinteisesti Grand Theft Auton tarinatilat ovat olleet yksinpelejä.

On selvää, että kaikkiin vahvistamattomiin huhuihin on suhtauduttava varauksella, kunnes toisin todistetaan, mutta kun otetaan huomioon, että GTA VI:ssa on tiettävästi kaksi pelattavaa päähenkilöä nimeltä Jason ja Lucia, tämä huhu voisi olla totta.

GTA V:ssä oli kuitenkin kolme päähenkilöä, ja sekin oli vielä yksinpelikampanja.

– Tein hiljattain kiehtovan löydön liittyen GTA VI:n vuotoihin, ja olen yllättynyt siitä, että tämä tietty seikka ei ole saanut paljon huomiota. Vaikka Grand Theft Auto -sarja on perinteisesti ollut yksinpelikokemus, vuotaneet klipit vihjaavat GTA VI:n hahmojen välisen yhteistyöpelaamisen mahdollisuudesta, väitti Redditor Tobbelobben30, jonka nimi on varsin näkyvästi esillä GTA-foorumilla.

– Se näyttää olevan ”Player Action Manager”, joka esittelee erilaisia pelaajien käytettävissä olevia toimia pelin sisällä. Voit tarkkailla tätä videolla, jossa Jason vaihtelee harmaassa laatikkoympäristössä makuuasennossa ja seisomassa. Manager koostuu viidestä eri osiosta: ”Action List”, ”Source States”, ”Action Context”, ”Scenarios” ja ”Conditional Actions”. Uskon kuitenkin, että vuodot paljastavat vain ”Action List” -osion sisällön.

– Action List” -osiossa toiminnot on liitetty tilaan, joka näyttää perustuvan hahmon tilaan pelissä. Nämä toiminnot liittyvät hahmon käyttäytymiseen tietyissä tilanteissa. Vuotaneessa videossa hahmo ”Jason” näytetään seisomassa paikallaan avoimessa ympäristössä.

Ei kannata vielä innostua

Jälleen on todettava, että tämä raportti perustuu huhuun ja sen spekulaatioihin on syytä suhtautua tällä hetkellä varauksella.

Grand Theft Auto VI:n odotetaan ilmestyvän PS5:lle ja Xbox Series -konsoleille vuoden 2025 aikana.

Mainos