RoboCop on yksi tuhansista GTA 5 -modeista.
Mainos

Grand Theft Auto -pelien modaamisen, eli muokkaamisen mahdollistavan OpenIV-sovelluksen kehitys on pantu jäihin. Syynä on Rockstar Gamesin emoyhtiön, Take-Two:n lähettämä haaste, jolla yhtiö haluaa kitkeä pelin modaamisen.

– Meillä on pitkä ja menestyksekäs historia. Nyt kävi näin. Päätimme suostua Take-Two:n ehtoihin, joten kiitos ja hyvästi, summaa OpenIV:n työryhmä.

Haaste on valtava takaisku kaikille modaajille ja sitä kautta myös tubettajille, joiden kanavasisältö nojaa GTA V -pelien modien esittelylle. Valtaosa modeista on tarkoitettu käytettäväksi ilman verkkoa GTA V:n yksinpelissä.

Mainos

Rockstar Games joutuu käyttämään kuitenkin merkittäviä aikoja pelin takaporttien tukkimiseen ja väärinkäyttäjien bannaamiseen GTA Onlinesta, sillä osa pelaajista haluaa hyödyntää modeja myös GTA Online -rahan teettämiseen. GTA Onlinen uudet lisäosat ovat ladattaessa ilmaisia, mutta niiden pelinsisäiset hinnat ovat niin suuria, että ihmiset joutuvat laittamaan myös oikeaa rahaa likoon päästääkseen hyödyntämään uusimpia ominaisuuksia.

Samoin kaikki uudet GTA Online -sisällöt näkyivät ennen julkaisupäivää OpenIV:n tietokannassa, joka mahdollisti tietovuotoja tulevista päivityksistä.

GTA V:n pelaaminen modeilla onnistuu vielä toistaiseksi, mutta tulevien päivitysten myötä OpenIV:n mahdollistamat asiat ovat mahdottomia tai vaikeampia toteuttaa. Täten esimerkiksi suosittu poliisimodi, LSPDFR saattaa jäädä jatkossa vain GTA IV:n tukemaksi.

LSPDFR-yhteisö on erittäin huolissaan asiasta ja pelkää, että kaikki modisivustot ajetaan seuraavaksi alas. Myös GTA Forums -sivustolla raivotaan.

LSPDFR oli viimeksi otsikoissa loppukeväästä, kun australialainen uutistoimisto kertoi väärää tietoa sen sisällöstä ja ilmoitti modin innoittavan nuoria väkivaltaan.

Rockstar Games ei ole tähän asti kieltänyt minkään GTA-pelin moditoimintaa, mutta se on estänyt modeja käyttäviä pelaajia pääsemästä GTA Onlineen. Nyt tilanne on kuitenkin toinen ja Take-Two on ottanut kovemman linjan modaamisen suhteen.

 

Mainos
Edellinen artikkeliNyt pelataan tulevia PlayStation 4 -pelejä – seuraa PlayStation Live from E3 -lähetystä tästä
Seuraava artikkeliLos Angelesin kaupunki kunnioitaa Adam Westin muistoa valaisemalla Bat-signaalin kaupungin taivaalle
Kirjoittaja on Respawn.fi-sivuston päätoimittaja.