Mainos
Ohjaaja Guy Ritchie sanoo, ettei hän aio käyttää oikeita aseita elokuviensa kuvauksissa vuonna 2021 tapahtuneen Rust-elokuvan kuvaajan Halyna Hutchinsin kuolemaan johtaneen ampumisen jälkeen.

– Koko asia on nyt muuttunut, koko homma on muuttunut, Ritchie kertoi Newsweekille ennen kuin hänen uusin elokuvansa, Afganistanin sodan draama The Covenant, saapuu teattereihin tänä viikonloppuna.

Richien toimintadraamassa, Jake Gyllenhaal näyttelee Yhdysvaltain armeijan kersanttia, joka palaa Afganistaniin kunnioittaakseen sotilastulkin muistoa.

Mainos

Elokuvassa käytettiin Airsoft-pellettipyssyjä, jotka ampuvat perinteisten luotien sijasta pieniä, biologisesti hajoavia muovipalloja.

– Emme ole käyttäneet oikeaa asetta The Rust -elokuvan tapahtuman jälkeen, joten oikeita aseita ei ollut. Tämä oli ensimmäinen kuvauksemme airsoft-aseiden kanssa, ja täytyy sanoa, että se on valtava helpotus meille kaikille, Ritchie kertoi.

Lokakuussa 2021 Alec Baldwinin kädessä ollut rekvisiitta-revolveri laukesi indie-westernin Rustin kuvauksissa New Mexicossa, jolloin kuvaaja Hutchins kuoli ja ohjaaja Joel Souza loukkaantui. Baldwin on väittänyt, ettei hän vetänyt aseen liipaisimesta. New Mexicon syyttäjät luopuivat viime viikolla Baldwinia vastaan nostetuista syytteistä kuolemantuottamuksesta.

– Ne näyttävät yhtä hyviltä kuin oikeat aseet, ja ne toimivat samalla tavalla kuin oikeat aseet. Saat kaasupurkauksen. Kaikki vaikuttaa niin aidolta kuin se vain voi olla, Ritchie sanoi kuvauksissa käytetyistä Airsoft-pelletaseista

Ritchie lisäsi, että replika-aseet näyttävät riittävän aidoilta toimintakohtauksissa ja joita voidaan lisätä jälkituotannossa.

Mainos