Mainos
Harvest Moon -pelien historia on nopea ja värikäs. Iskeekö uusin uutukainen, Harvest Moon: One World kuin voltit sähköpaimeneen kustessa, vai jääkö kielen päälle enemmänkin viikon pöydällä auringon valossa lojuneen ternimaidon maku?

Harvest Moon oli alunperin kahden instanssin yhteistyö: pelinkehittäjä Marvelouksen ja pelinjulkaisia Natsumen. Alunperin yhteistyö sujui peli toisensa jälkeen. Marvelous kuitenkin halusi oman Xseed gamesin ottavan haltuun Pohjois-Amerikan markkinat, jolloin Harvest Moon -nimen lisenssin omistava Natsume pakotti Marvelouksen muuttamaan oman pelinsä nimeksi Story of Seasons. Natsume omisti edelleen Harvest Moon -brändin ja alkoikin valmistaa omaa kilpailevaa farmailupeliä.

Alkuperäinen Harvest Moon on toiminut inspiraation lähteenä mm. maan mainiolle Stardew Valleylle ja Rune Factorylle. Pelissä siis viljellään, kasvatellaan eläimiä ja välillä treffaillaan kyläläisiä.

Mainos

Harvest Moon: One World on siis pitkän sarjan viimeisin osa Nintendo Switchille. Monen alkuperäisten fanien mielestä Harvest Mooneissa nykyisin paistaa rahastuksen maku, ja Story of Seasonsit ovat sitä oikeinta oikeaa. Ovatko fanaattiset fanit oikeassa?

Mä maalaishenkilö oon

Pelin tarinassa perit farmitarpeet. Keksijäkamusi avulla alat farmaamaan kuin pieni eläin, auttaen samalla kyläläisiä. Siinä se lyhykäisyydessään. Ai niin, jotain keijujakin on havaittavissa siementämässä kylillä.

Elonkerjuu

Sanotaan heti käsittelyssä että Harvest Moon: One World on paskinta paskaa, mihin olen pitkään aikaan lapioni joutunut iskemään. Ohjaus on kankeaa, toiminnat kaikki yhden napin takana jolloin virheitä sattuu paljon. Hahmon asettaminen oikeaan asentoon vie puolet ajasta, peli nykii, grafiikat ovat kuin suoraan Steamin halpakirjastoista, tarina on perseestä ja vetoaa lähinnä vihanneksiin.

Silmät ja korvat kiinni

Harvest Moon: One World on niin rahastuksen makua täynnä budjettiluokan grafiikoineen ja mitäänsanomattomine musiikkeineen ja äänitehosteineen. Pthyi!

Miksi?

Miksi tämä on tehty? Koska raha pyörittää maailmaa ja hölmöjä ihmisiä riittää. Jos Harvest Moon: One Worldiin nyt kovasti haluaisi panostaa, unohtaen kaiken paskan rattaiden välissä, niin ehkä sieltä löytyisi vaivoin humalassa siedettävä peli, joka viihdyttää lähinnä vihanneksia ja taaperoita. Kumpaakaan en haluaisi nähdä kännissä.

Harvest Moon: One World on tehty niille, joilla on selkeästi liikaa rahaa. Story of Seasonsin uusin näyttää maukkaamalta kuin tämä taalat taskuun vedätys. Rahat voi myös iskeä vaikkapa mainioon Stardew Valleyihin, joka tarjoa huomattavasti parempaa pelattavaa ja pienemmällä rahalla. Ei jatkoon. Pakkolunastetaan maat pois. Jäi kyllä vahvan kokkareisen vanhan maidon maku suuhun.

Vastatakseni artikkelin otsikon kysymykseen: Ei. ei ole.

Mainos
ARVOSTELUN YLEISNÄKYMÄ
Harvest Moon: One World
20 %
Edellinen artikkeliMarvelin elokuvauniversumi laajenee kahdella uudella elokuvalla
Seuraava artikkeliResident Evil Village sai arvosanansa – näin peli rankattiin maailmalla
Taide – Media – Teknologia. Elokuva ja pelit, koska niissä yhdistyvät taide ja teknologia. Teatteri, koska on tehnyt sitä aina. Impro, koska ei tarvitse muistaa vuorosanoja. Musiikki, koska se on henkireikä. Kirjat, koska aina voi oppia jotain lisää. Liikaa siistejä juttuja, liian vähän aikaa ja uteliaisuus pitää aina nälkäisenä.
harvest-moon-one-world-arvosteluHarvest Moon: One Worldissa haiskahtaa sen verran vahva rahastuksen maku, että Soulja Boykin olisi ylpeä.