Mainos
Chris Pine on noussut pienistä sivurooleista yhdeksi Hollywoodin halutuimmista tähdistä. 33-vuotias näyttelijä oli juuri saanut James Kirkin roolin valmiiksi Star Trek -elokuvassa, kun uusi tarjous iskettiin pöytään. Pine kertoo olleensa hurmioissaan, kun hänelle tarjottiin Jack Ryan – Shadow Recruit elokuvan nimikkoroolia. Mies ei epäröinyt hetkeäkään ottaisiko työn vastaan.
 
Pinen vanhemmat ja isovanhemmat ovat tehneet elämäntyönsä Hollywoodin elokuvamaailmassa. Myös Pinen sisko on kokeillut siipiään näyttelijättärenä. Taustastaan huolimatta Pine on kuitenkin elänyt normaalia aloittelevan näyttelijän elämää.
 
– Tein töita ravintolassa, jota inhosin. Tein töitä asunnossani, jota inhosin. Halusin vain päästä pois niin nopeasti kuin mahdollista ja olinkin todella onnekas.
 
Pine on uransa aikana työskennellyt tunnettujen Hollywood-nimien kuten Denzel Washingtonin ja Tony Scottin kanssa. Jack Ryan -elokuvassa Pine tutustui Kevin Costeriin. Nuori näyttelijä piti silmänsä auki ja otti oppia kokeneemmilta.
 
– Minun ainoa tehtäväni oli kuunnella ja kysyä kysymyksiä. Istuin ja lauoin kysymyksiä kysymysten perään ja Kevin, joka on mahtava tarinankertoja, sukelsi tarinoihin Tanssii susien kanssa.
 
Chris Pine haaveili lapsena pesäpallonpelaajan urasta. Nayttelijä ei kuitenkaan pärjännyt lajissa ja tulevaisuuden suunnitelmat pysyivät avoimina opiskeluvuosiin saakka. Collegen toisella luokalla Chris päätyi kokeilemaan näyttelemistä tekemisen puutteeseensa ja huomasi nauttivansa siitä.
 
Chris Pine löytää paljon yhtäläisyyksiä itsensä ja Jack Ryanin -hahmon välillä. 
 
– Löydän paljon samankaltaisuuksia Jackin kanssa. Han on puoliksi ulospäin suuntautunut ja puoliksi sulkeutunut. Ajattelen, että siinä on paljon samaa kuin omassa nayttelijän urassani.
 
Julkisuudessa ollessaan on Pinen mukaan pidettävä yllä tietynlainen rooli, joka poikkeaa yleensä näyttelijän normaalista arkielämästä.
 
Pine pääsi kokeilemaan taistelutaitojaan Jack Ryan -elokuvassa. Näyttelijän mukaan kokemus oli hauska, mutta myös haastava. Vaikeutena oli taistelupaikkana toimivan kylpyhuoneen pieni koko.
 
– Se oli kuin MacGyver-tv-ohjelmasta. Kuinka taistelet isoa pahaa miestä vastaan suljetussa tilassa, kun et osaa Kung Futa?
 
Jack Ryanin rooli tuo Pinen eteen uudenlaisen julkisuushaasteen. Star Trek -elokuvassa Pine on yksi monesta tärkeästä hahmosta. Ryanin nimikkoroolissa odotukset kohdistuvat enemmän Pinen omaan suoritukseen. Myös julkisuus kohdistuu enemmän häneen itseensä, kun mainostaulut täyttyvät Pinen kuvista.
 
– Jack Ryanissa on paljon enemmän painetta. Vaikka minulla onkin seuranani Kevin Costner, Keira Knightley ja Ken Branagh, Oscar-voittajia ja -ehdokkaita, silti paine kohdistuu enemmänkin minuun. Se on kuitenkin samalla upea kokemus.
 
Seuraavaksi Chris Pine nähdään komediaelokuvassa Kaameat pomot 2, joka saa ensi-iltansa 26. joulukuuta.
Mainos