Mainos
Daniella Kertesz on 24-vuotias israelilainen näyttelijä, joka teki Hollywood-depyyttinsä World War Z -elokuvassa. Kertesz pääsi kerralla näyttelemään kovien nimien kanssa, esittäessään Brad Pittin näyttelemän hahmon henkivartijaa. 
 
– Hollywood-elokuvassa mukana oleminen oli erittäin mielenkiintoinen kokemus. Olen oppinut paljon työskennellessäni Bradin kanssa. Hän on erittäin keskittynyt ja ottaa huomioon ympäristön ja roolinsa tarinassa. Hän on aina avoin uusille ideoille ja tulkinnoille, Kertesz paljastaa.
 
Kerteszin elokuvassa esittämä hahmo on IDF-sotilas, joka on sijoitettu suojelemaan Pittin esitämän tutkija Gerry Lanen elämää. Lanen tavoitteena on löytää parannuskeitno Zombie-epidemiaan. Kerteszin esittämän Segenin hahmo on taasen vahva ja rohkea nainen, joka vammautuu taistelun aikana. 
 
Kertesz osallistui koekuvauksiin Tel Avivissa sekä Maltalla. Kertesz kertoo koekuvausten olleen enemmänkin fyysinen suoritus. Kuvaus sisälsi etenkin Segenin käsi-kohtauksen esittämisen, jossa sotilas vammautuu hyökäyksen seurauksena.  
 
Nuorelle näytteliäjätterelle oli suuri paikka päästä esiintymään yhdessä kuuluisan ja kokeneen Brad Pittin kanssa.
 
– Ensimmäisen kerran luettuani käsikirjoituksen, tunsin suurta vastuuta paikastani suojella Brad Pittiä. Tarkoitan, minä, suojelemassa Brad Pittiä. Se oli liian hyvää ollakseen totta, Kertesz kertoo.
 
Haastavimpana kokemuksena Kertesz kertoo olleen lentokonekohtaus, jossa Gerry hoitaa vammautunutta Segeniä. Näyttelijä kertoo kivun monien puolien esiintuomisen olevan haastavaa. Vaikeaa Kerteszin mukaan oli myös esittää miten yhdistää nuoren naisen kokema kipu ja sotilaan kokema tuska.
 
Myös Maltalla kuvattu kohtaus oli Kerteszin mielestä haastava. Mukana oli paljon ihmisiä ja lämpötila erittäin korkea. Nuoren tähden mukaan välillä oli vaikeaa olla jäämättä jalkoihin. Näyttelijä kertookin kaatuneensa useaan kertaan, ja joka kerta ohjaaja Marc Forsterin oli pakko katkaista kuvaukset.
 
DK
 
World War Z -elokuvassa Israel nähdään erittäin tärkeässä osassa. Israel on elokuvassa ensimmäinen maa, joka suhtautuu vakavasti zombie-epidemiaan ja reagoi siihen. Kertesz uskoo, että Israel ei pidä osuuttaa elokuvassa huonona asiana. 
 
– Uskon, että israelilaiset pitävät siitä, että heidät on asetettu tilanteeseen, jossa he ovat edelläkävijöitä ja kohtaavat odottamattomia vaikeuksia, Kertesz jatkaa.
 
World War Z käsittelee epidemiaa, joka leviää ihmiskunnan keskuudessa tuhoten sitä surutta. Kertesz näkee epidemian elokuvassa esimerkkinä useista muista uhista, joita ihmiskunta ei ole valmistautunut kohtaamaan. Näyttelijän mukaan tärkeintä näissä tilanteissa olisi muistaa, että me olemme kaikki ihmisiä, ja meidän tulisi kaikkien auttaa ja tukea toisiamme. 
 
Kertesz kasvoi Jerusalemissa ja muutti Tel Aviviin ollessaan 14-vuotias. Nuoren tähden intohimona oli siihen saakka ollut tanssiminen, mutta muutto Tel Aviviin vie naisen kohti näyttelemisen maailmaa. 
 
– Kesällä ennen muuttoa törmäsin roolittajaan kadulla, joka tarjosi minulle koekuvauksia uudessa tv-sarjassa. Sain osan ja se oli minun näyttelijänurani alku, Kertesz kertoo.
 
World War Z -tähti puhuu useita kieliä. Kerteszin äiti oli belgialainen englanninkielen opettaja. Ranskankielentaitonsa näyttelijätär sai hiottua kuntoon opiskeltuaan näyttelemistä Pariisissa. Lisäksi kolme vuotta sitten Kertesz opiskeli näyttelemistä Barcelonassa, josta mukaan tarttui myös espanjan kieli.
 
Los Angelesia pidetään elokuvaviihteen mekkana. Kertesz ei kuitenkaan näe, että hänen tulisi muuttaa kaupunkiin pystyäkseen jatkossakin toimimaan näyttelijänä.
 
– Vaikka L.A. on viihteen pääkaupunki, niin näen, että nykyään elokuvaprojekteja kuvataan ympäri maailmaa. Sinun ei tarvitse elää Los Angelesissa tehdäksesi elantosi elokuvilla,  Kertesz jatkaa.
 
Nuoren naisen haaveena olisi tulevaisuudessa päästä näyttelemään useiden eri ohjaajien kanssa ja näytellä erilaisia rooleja. Näyttelijätär haluaisi lisäksi saada päätökseen teatteri- ja elokuvaopintonsa.
 
World War Z -elokuvan kuvausten päättymisen jälkeen Kerteszin ystävät halusivat tietää mitä mieltä nainen oli kuuluisasta Brad Pittistä.
 
– Kun ystäväni tulivat kysymään minulta Brad Pittista, minun oli pakko kertoa heille totuus. Hän on mahtava ja upein ihminen jonka olen koskaan tavannut, Kertesz kertoo hymyillen.
 
Susanna Saarela
 
Mainos