Mainos
Dwayne ”The Rock” Johnson nähdään DVD- ja Bly-ray-levitykseen tulevassa Pain & Gain -elokuvassa tavallisuudesta poikkeavassa roolissa. Tällä kertaa samoalainen lihaskimppu ei olekaan elokuvan sankari vaan hieman yksinkertainen tyyppi, joka ajautuu vaikeuksiin kerta toisensa jälkeen.
 
Johnson kertoo ottaneensa roolin vastaan, koska siinä oli paljon haastetta ja se poikkesi totutuista rooleista. Johnsonin esittämä Paul Doyle on juuri vapautunut vanki, joka on päätynyt kalterien taakse erinäisten sotkujen takia. Taustalla on myös kokaiiniriippuvuus, jonka mies saa kuriin tullessaan uskoon.
 
– Doyle haluaa muuttaa tapansa vankilasta päästyään, mutta päätyy väärän henkilön seuraan. Doylen hahmo tekee jatkuvasti vääriä valintoja. Sen takia häntä oli niin hauskaa näytellä, koska hahmon ajatusmaailmaan piti todella pureutua, Johson kertoo.
 
Entinen WWE-showpainija oli juuri päättänyt G.I. Joe 2 -elokuvan kuvaukset saatuaan roolin Pain & Gain -elokuvasta. Isokokoisen Doylen roolia varten Johnsonin piti muuttaa ruokavaliotaan ja nostella entistä suurempia painoja. Vankien päivät kuluvat useimmiten painavia painoja nostellessa, joten Johnson päätti tehdä samoin. 
 
– Doylen hahmo on viettänyt suurimman osan elämästään vankilassa ja hahmon uskottavuutta varten lihasmassan oli oltava valtava
 
Pain & Gain -elokuvan tarina perustuu tositapahtumiin. Johnson asui Miamissa 1990-luvun lopulla, kun surullisen kuuluisa kuntosali oli toiminnassa. Johnson kertoo tunteneensa jopa osan niistä henkilöistä, jotka olivat mukana jutussa ja kuntoilivat siihen aikaan Sun Gymillä.
 
Pain & Gain -elokuva kertoo niin fyysisestä kuin henkisestäkin kivusta. Johnsonin mielestä kipua joutuu kokemaan aina, jos haluaa saavuttaa jotain. Kipu on Johnsonin mukaan kestettävä, jos päämäärä on kivun arvoista.
 
P&G
 
Miamin kaupunkia voidaan elokuvassa pitää jo melkein yhtenä roolihahmoista. Elokuva onkin Johnsonin mukaan eräänlainen rakkauskirje Floridan rantakaupungille. 
Näyttelijälle Miami on erittäin rakas ja merkitävä paikka. Johnson pelasi 90-luvun alussa amerikkalaista jalkapalloa Miami Hurriganesissa. Hän oli mukana joukkueen voittaessa valtakunnallisen mestaruuden vuonna 1991.
 
Johnson nähdään tässä elokuvassa yhdessä Mark Wahlbergin kanssa. Kummatkin herrat ovat olleet mukana useissa elokuvissa tänä vuonna. Johnson ihailee Markin kunnianhimoista tapaa työskennellä, mutta toivoo kuitenkin omien elokuvinsa menestyvän paremmin kuin Markin. Se on kuulemma sitä tervettä kilpailuhenkeä.
 
Elokuvan hahmot keräävät paljon sympatiaa katsojilta. Johnsonin mukaan hahmot on luotu sillä tavoin, että heidän touhunsa herättävät myötätuntoa. Yleisö haluttiin ottaa mukaan hullulle matkalle näiden sällien kanssa. 
 
Elokuvan ohjaaja Michael Bay teki paljon työtä roolituksen kanssa, jotta näyttelijöiden kemiat toimisivat parhaalla tavalla. Bayta onkin kiittäminen siitä, että näyttelijävalinnat osuiuvat niin hyvin yksiin. Katsoja haluttiin pitää kiinnostuneena loppuun saakka.
 
Johnson kiittelee Bayn työskentelytapaa. 
 
– Bay on intensiivinen ja osaa asiansa. Hän on myös erittäin ammattitaitoinen ja järjestelmällinen. Bay saa revittyä näyttelijästä irti sen parhaan suorituksen.
 
Susanna Saarela
Mainos